Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bill Gates dotter tävlar i Sverige med pojkvännen

Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bill Gates dotter Jennifer Gates är på plats i Stockholm för den prestigefyllda Global Champions Tour.

Tillsammans med pojkvännen Nayel Nassar och tränaren Harrie Smolders bildar de laget Paris Panthers, som står ut lite extra i konkurrensen.

– Vi njuter av att vara här, säger Jennifer Gates.

För första gången stod Stockholm värd för den presigefyllda tävlingen Global Champions Tour, och i lagtävlingen fanns det intressanta ryttare att följa.

I tävlingen GCL rider består varje lag av fem till sex ryttare, och det enda kravet som krävs för att få vara med är att någon betalar för den dyra startplatsen. Det gör att lagen är en salig blandning av världens toppryttare och mer eller mindre förmögna ryttare som ligger längre ner på världsrankingen.

Ett sånt lag är Paris Panthers, där Jennifer Gates tävlar tillsammans med pojkvännen Nayel Nassar, Egypten, och tränaren Harrie Smolders, Nederländerna. Trion har trivts bra i Stockholm.

– Det har varit fantastiskt så här långt, det är en jättefin tävlingsplats och arenan är fantastisk. Sen är ju så klart Stockholm en underbar stad så vi njuter av att vara här, sa Jennifer Gates inför den andra och avgörande lagrundan. 

– Vi kommer göra vårt bästa och min häst är väldigt bra så vi är redo att ge oss ut och tävla.

Det blev 12 fel för Gates med hästen Pumped Up Kicks, och laget slutade tia.

Pojkvännen Nayel Nassar högst på pallen

Lagmedlemmen och pojkvännen Nayel Nassar trivs också på Stockholms stadion, och som snabbast felfria tog han hem segern före Henrik von Eckermann.

– Det var kul, super atmosfär och jättebra arena att tävla på. Det är första gången jag tävlar i Stockholm, men jag har varit i Göteborg förut. Men det är inomhus och ganska stor skillnad från den här tävlingen, säger han efter tävlingen.

Hur kändes det när Malin slog din tid?

– Det är okej, jag tror publiken gillade att det blev en svensk vinst. Eftersom det var öppningsklassen och jag var först ut så var jag bara glad över resultatet.

Nayel Nassar och Jennifer Gates är ett par sedan en tid tillbaka, och de passar på att njuta av Stockholm under tävlingarna.

– Jag vi har promenerat runt och utforskat en del.

LÄS MER: Systemet får kritik – rika ryttare gynnas 

LÄS MER: Ridsport i tv 2019: Så ser du de svenska ridstjärnorna 

Tränaren och nuvarande världsnian Harrie Smolders red i laget under fredagen, men lämnade över den till Gates för andra rundan.

– Den här veckan var inte vår bästa kanske, men Jennifer hade förtjänat sin plats genom att hoppa felfritt i Madrid, säger Harrie Smolders.

– Hamburg var Jennifers första gång i laget och de kom på pallen, som tränare blir man väldigt stolt. Det är väldigt tufft kan jag säga, och hon förtjänade verkligen den placeringen.

Harrie Smolders ”Hon ville väldigt gärna rida i laget”

Tanken var egentligen att Gates skulle rida för en individuell start, men planerna ändrades.

– När man väl är på pallen vill man vara där igen, men det är sporten att man inte kan hamna där varje gång. Man måste få besvikelser och det är därför det är så skönt att vinna.

Till vardags tränar Gates för Smolders, och har även en anläggning i nära anslutning till holländarens.

– Hon är väldigt seriös och hängiven. Hon är ju bara 23 och för att inte vara från en hästfamilj är det en väldig prestation att redan vara på femstjärnig nivå.