Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Besvikna efter missen: ”Det är mitt eget fel”

Rolf-Göran Bengtsson hade ingen lyckad fredag.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Peder Fredricson.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

OS-succén följdes inte upp av EM-succé.

Guldet i lagtävlingen byttes ut mot en fjärdeplats i Riesenbeck under fredagen.

– Jag hade hoppats på något mer i dag, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Flera nedslag ställde till det för Sverige. Hopplaget tog ingen EM-medalj i Riesenbeck utan slutade på en snöplig fjärdeplats.

Redan efter två omgångar stod det klart att guldchanserna var borta eftersom Douglas Lindelöw med Casquo Blue och Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nachtegaelefick stod för två nedslag var och åtta fel.

Efter nedslag från Rolf-Göran Bengtsson och hästen Ermindo W försvann medaljchansen helt.

– Jag hade hoppats på något mer i dag. Det ville sig inte men så är det i hästsport. Det går snabbt upp men det går också snabbt ner, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Rolf-Göran Bengtsson om comebacken

Belgien knep bronset framför Sverige och ännu lite bättre gick det för Schweiz som vann guldet före hemmanationen Tyskland.

– Vi var fyra men vi var långt bort från tredjeplatsen. Vi hade inte riktigt flytet med oss i går och det blev ett par helt onödiga fel. Om jag ser till mig själv skulle jag absolut inte ha haft ett nedslag. Det var mitt eget fel. Jag fick inte den språngkurvan som jag skulle ha haft, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Bengtsson har gjort comeback i landslaget efter att ha varit reserv på OS. Han är nöjd med Europamästerskapet innan lagtävlingen.

– Innan har det gått jättefint. Min häst har gjort ett jättebra jobb och var med precis som jag ville första dagen. Jag var jättenöjd i går också men i dag tryckte han inte ifrån lika mycket som han normalt gör. Jag vet inte varför, men sista hindret hamnar på mitt konto. Han hade ett nedslag och det andra ställde jag till med.

Bra läge för Fredricson

En knapp månad efter OS-guldet i lagtävlingen fick Peder Fredricson nu stå utanför pallen. Detta trots en stark sista omgång från hans egen sida.

– Det är den värsta placeringen man kan få i ett mästerskap, så det är klart att vi är besvikna, vi hade hoppats på en bättre dag i dag, säger Fredricson till TT efter fjärdeplatsen.

Inför söndagens individuella final är Peder Fredricson på femte plats. Han är mindre än ett nedslag bakom ledaren Martin Fuchs. För Rolf-Göran Bengtsson är utgångsläget svårare på 16:e plats.

– Jag ska göra min egen runda och se till att inte få några nedslag. Sedan får jag hoppas att de andra får det. Det finns inget annat göra just nu, säger Bengtsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.