Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Behövde någon som klarar pressen”

Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FALSTERBO. Jacob Hellström var uttagen och högaktuell att rida i laget i FEI Nations Cup, men en lättare skada har ställt till det.

I stället tvingas förbundskapten Henrik Ankarcrona ta in en reserv och det blir Douglas Lindelöw som får förtroendet.

- Jag behöver någon som klarar av pressen, säger Ankarcrona om uttagningen. 

Falsterbo Horse Show är i full gång och en av veckans absoluta höjdpunkter är FEI Nations cup som avgörs under tävlingens sista dag.

Med en dryg månad kvar till EM i Rotterdam är resultatet i veckans nationshoppning högintressant för en kommande uttagning till mästerskapet.

Under torsdagen blev det klart att reserven Douglas Lindelöw, som förra året var aktuell till VM men fick stå över efter att hästägaren sagt ifrån, kliver in i laget med tioåriga valacken Cheldon.

- Jag vill ha in någon som är på plats, kan klara pressen och har en häst som gjort bra resultat och då tyckte jag att det kändes bra med Douglas, säger Henrik Ankarcrona om sitt beslut.

”Det är ett spännande lag”

Anledningen bakom lagförändringen är att Jakob Hellströms häst visat sig ha en lättare skada.

- Jag behövde plocka bort Jacob, det är jättetråkigt men hans häst var inte fräsch. Det är sånt som händer, säger Ankarcrona.

Trots avbräcket står han med ett så gott som toppat lag till på söndag. I nuläget är fem ryttare uttagna till fyra platser.

– Det är ett spännande lag, starkt. Tre av de fyra ryttarna från VM är med, men Peder Fredricson kommer ha en annan häst än vad han hade då. Det ser ut som att det blir All In. 

I augusti väntar ett Europamästerskap, och Ankarcrona är sugen på att upprepa bedriften från 2017, då det blev ett lagsilver på hemmaplan.

- Allting som händer här nu spelar roll, det är det jag jobbar mot. Det är väl egentligen när laget är uttaget man sätter det sista men jag siktar på medalj.

Nations cup-laget

Malin Baryard-Johnsson - H&M Indiana

Peder Fredricson - H&M All In
Fredrik Jönsson - Coldplay
Stephanie Holmén - Flip's Little Sparrow

Douglas Lindelöw - Cheldon

Julia Navrén rapporterar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.