Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingen svensk medalj – segern till Schweiz

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLAF KRAAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter mycket tvekan valde Peder Fredricson och Henrik von Eckermann att starta finalen på EM.

Efter var sin felfri ritt i första rundan blev det till slut en sjätte- och sjundeplats.

– 

Peder Fredricson gick ut som tia i första rundan av EM-finalen, och en felfri runda var ett måste. Med ryttare på ryttare som haft tidsfel var pressen stor, men han gjorde en snabb och på det felfri runda med All In.

Ryttaren efter var Henrik von Eckermann. Med något bättre poäng än Fredricson låg han nia inför finalen, och efter att ha fått driva på extra till vattengraven som spökat för Mary Lou under veckan gick även han i mål med noll fel.

– De leverar i världsklass här, säger SVT:s expertkommentator Lotta Björe i sändningen.

”Det här vi saknat resten av veckan”

Efter att samtliga ryttare ridit stod det klart att de gått upp till en femte respektive sjätteplats inför den sista och avgörande ryttare.

– Det är i det avgörande skedet nu, de är jättestarka. Det är just det här vi har saknat resten av veckan, det lilla extra. Hästarna hoppar lika fint nu, men här får vi till det, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona efter svenskarnas ritt.

– Tiden var en avgörande faktor, lite för stor kanske. Vi fick rida som en tidshoppning, men det är två snabba hästar så vi behövde inte ta bort några galoppsprång utan det räckte med att hålla in svängarna, säger han om banan.

Banan stormades av åskådare

I andra rundan chockades tävlingen av två personer som stormade banan mitt under holländaren Marc Houtzagers ritt.

– Det här är under all kritik för arrangörerna att sådant här händer. Så mycket folk är det inte att ta hand om här, säger AnnaMaria Fredholm i SVT:s sädning.

För svenskarna blev det kort därefter ett nedslag var i andra rundan och därmed försvann medaljchanserna.

Vann gjorde Martin Fuchs från Schweiz med hästen Clooney 51, efter att dittills helt felfria Ben Maher rivit och fick nöja sig med silver.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.