Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22-åriga Lina Dolk: ”Jag är Sveriges sämsta influencer”

Lina Dolk bloggar om livet som elitryttare.
Foto: Privat / Instagram
Foto: Privat / Instagram
Foto: Privat / Instagram

Hon är en av Sveriges mest framgångsrika unga ryttare och delar frekvent med sig av sin satsning på Instagram och bloggen.

Lina Dolk, 22, vill visa upp den oredigerade verkligheten för en elitryttare.

– Jag brinner för att visa att man kan komma fram i den här sporten oavsett vad man har för bakgrund, säger hon. 

– Jag brukar säga att jag är Sveriges sämsta influencer för jag har inte någon koll. Jag glömmer kolla kommentarer och planerar inte mina inlägg, utan det blir vad det blir. 

– Men jag tror att just det har gjort att folk vill läsa, för att det är så pass öppet och ärligt, det är alltid oredigerat och ofiltrerat , säger Lina Dolk.

22-åringen är internationell dressyrryttare och har med sin blogg och sina 56 000 följare på Instagram blivit en stor profil inom sporten.

– Jag började blogga för väldigt många år sedan, mer som en dagbok för mig själv där jag kunde följa min egen träning och tävling. På något sätt har det växt under vägen och det jag tror inspirerar mig mest är när jag kan se när folk kan ta del av och känna igen sig i det jag skriver om, säger hon.

Varför tror du folk tycker om det du gör?

– Jag försöker vara väldigt öppen om hur det går. Och med de här djuren är det inte alltid skrivit i sten när man planerat något. Är man på väg till en tävling kanske man lika gärna kan vara på väg till veterinären. Det kan hända saker hela tiden och jag tror min öppenhet till hur den här satsningen har gått gjort att fler och fler följt mig.

”Kan nå eliten även fast man inte har de ekonomiska resurserna”

Lina Dolk har nått flera framgångar med hästar hon inte äger själv och vill visa att man kan lyckas oavsett bakgrund.

– Det jag brinner mest för är att få killar och tjejer att kämpa för att man kan nå den absoluta eliten även fast man inte har de ekonomiska resurserna. Rider man tillräckligt bra och är en god människa mot hästarna och medmänniskorna runtom kring kan det faktiskt vara så att man tar sig fram med fina hästar, fast att man inte äger de själv, säger hon och fortsätter:

– Mina två bästa hästar har inte ägts ut av mig utan av hästägare som vill vara med på min satsning. Det är det jag brinner mest för, visa att man kan komma fram i den här sporten oavsett vad man har för bakgrund.

https://www.instagram.com/p/CAInobWF6ij/

”Vi är väldigt redo”

Det nya coronaviruset drog tidigare i vår ner rullgardinen för ridsporten och tävlingssäsongen för eliten får vänta.

– Det jag tycker är svårt är att jag inte riktigt vet när det kommer i gång. Nu har de öppnat upp för ungdomar under 18 och de får börja tävla nu i juni. Det är klart att det kryper i kroppen på en själv men vi får vänta och se när de öppnar upp för resten, säger Dolk.

Hur håller man sig motiverad?

– Det gäller att man fortsätter hålla i gång träningen, fortsätter att åka regelbundet till sin tränare och inte bara släpper allt. För då tror jag det är lätt att man tappar motivationen.

– När det är tävlingar igen är vi väldigt redo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.