Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc
 Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc

Reza Madadi är klar för UFC-galan i Globen

Publicerad

Reza Madadi är klar för UFC-galan i Globen.

Motståndare: Michael Johnson.

Det är vinna eller försvinna för "Mad Dog" – som är mer taggad än någonsin.

– Det här är mitt liv. Det är det här jag lever för. För mig handlar det om att gå och hämta hans huvud, säger Madadi till SportExpressen.se.

Den 6 april smäller det i Globen. UFC återvänder till Sverige.

Biljetterna släpps i morgon – och intresset är kokhett.

Flera matcher har offentliggjorts den senaste tiden. Senast i dag blev det klart att Chris Spång gör UFC-debut och ställs mot ryssen Adlan Amagov.

Och vi får ytterligare en svensk på galan.

SportExpressen.se kan avslöja att Reza Madadi, 32, får chansen mot Michael Johnson, med sex UFC-matcher på meritlistan.

– Jag är taggad som tusan, säger Madadi när SportExpressen.se når honom.

"Jag lever igen"

Hur känns det att ha den här fighten klar?

– Grymt! Nu känner jag att jag lever igen.

Vad är Johnson för kille?

– Det är en väldigt rutinerad kille som har varit med i gamet länge. Det kommer att smälla högt. Och jag garanterar att jag kommer att lyfta upp taket på Globen.

Ja, hur ska det bli att få köra i Globen igen?

– Sen förra gången har man gått runt i en bubbla, längtat som en narkoman, för att få den där känslan igen, det där ruset. Och nu är man där igen.

– De vackra, svenska, fina fansen. De gjorde så himla mycket för svensk MMA! Nu ska vi, tillsammans, leverera det där igen.

Du har en vinst och en förlust i UFC. Vad betyder den här matchen för din framtid?

– Väldigt, väldigt mycket. Jag vann min första match. Jag vann min andra match, klart och tydligt – men tyvärr blev jag bortdömd. Don't leave it to the judges. Gå och gör slut på fanskapet, så enkelt är det. Jag får skylla mig själv.

"Mer taggad än någonsin"

Och det är tydligt att Madadi inte vill låta matchen gå till domarna den här gången.

"Mad Dog" söker ett avslut.

– Jag är mer taggad än någonsin. Efter två matcher så vet jag verkligen vad UFC handlar om. Nu gäller det verkligen att jag levererar. Det är vinna eller försvinna, säger Reza Madadi.

– Det här är mitt liv. Det är det här jag lever för. För mig handlar det om att gå och hämta hans huvud. Så enkelt är det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag