Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reporten plötsligt död – endast 34 år gammal

ESPN:s reporter Ed Aschoff gick bort på julafton, endast 34 år gammal. 

Aschoff dog till följd av lunginflammation. 

Nu sörjs han av såväl kolleger som aktiva. 

Ed Aschoff bevakade amerikansk fotboll på collegenivå åt det enorma amerikanska sportkanalen ESPN. I en svensk kontext kan skolidrott låta som något litet, men i USA är collegeidrotten enorm. 

Lagen som spelar i den högsta divisionen lockade totalt nästan 34 miljoner åskådare på totalt 815 matcher 2018. I snitt 41509 åskådare per match. 

I början av december bevakade Aschoff matchen mellan Ohio State och Michigan och drabbades - enligt egen utsago - av lunginflammation till följd av det. 

Två dagar senare publicerade han en hälsning till sin fru Katy på Instagram, där han tackade henne för att hon tog hand om honom under sjukdomsperioden. 

”Att ha lunginflammation att ganska hemskt, typ det värsta du kan tänka dig. Men det hjälper att ha den här underbara ängeln som tar hand om en även om hon riskerar att smittas av den här själadödande sjukdomen själv”, skriver han. 

Sportreportern död - dog på julafton

Tragiskt nog repade sig Aschoff aldrig från sjukdomen, utan somnade in endast 34 år gammal på julafton, samma dag som han fyllde 34 år. 

”Det är med stor sorg som vi tvingas meddela att Ed Aschoff gått bort efter en kort tids sjukdom. Våra tankar går till hans nära och kära”, skriver ESPN i ett pressmeddelande.  

Aschoff sörjs nu av såväl journalistkolleger som aktiva i den amerikanska fotbollen. 

”Jag saknar ord för att uttrycka den sorg jag känner just nu. Ed var som en bror för mig och jag kan inte förstå att han är borta. Krama de nu älskar i dag och ta till vara på varje stund ni får med dem”, skriver LA Times krönikör Arash Markazi. 

”Jag känner stor sorg över att Ed har gått bort. Våra sympatier går till hans familj - och vi ber för dem”, skriver Greg Sankey, som är ansvarig för den sydöstra divisionen av  den amerikanska collegeligan i amerikansk fotboll. 

– Det är så, så sorgligt. Han behandling av mig och det här laget var av högsta klass varje gång. Han kommer att bli saknad, säger Clay Helton, tränare i laget USC Trojans, till ESPN

https://www.instagram.com/p/BwaFqU_hZs-/https://www.instagram.com/p/BwdDMilB-aN/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.