Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Regeringen lättar på publikrestriktionerna

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Tanken var initialt att införa ett publiktak på max 500 personer för matcher och idrottsevenemang inomhus. Men på måndagen meddelade regeringen att man i stället kommer att tillåta 500 personer per sektion.

Bestämmelsen träder i kraft den 19 januari.

”Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt”, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet (RF).

Ändringen innebär ökade möjligheter för föreningar med större arenor att ta in mer publik. Arrangören måste se till att hålla åskådarna på de olika sektionerna åtskilda, så att de inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till evenemanget.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.