Regerande mästarna drar sig ur elitserien

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Smederna är regerande svenska mästare i speedway. 

Men nu kommer beskedet: Laget drar sig ur elitserien, enligt Elitspeedway Sverige.

I höstas blev Smederna svenska mästare för det tredje året i följd. Men när elitserien drar igång den 11 augusti finns inte laget med. 

Smedernas ordförande Tobias Spångberg har tidigare sagt till Eskilstuna-kuriren att om att elitserien avgörs genom enkelserie och utan publik kommer det bli omöjligt för laget att delta, med hänvisning till ekonomiska bekymmer. 

– Vi har sagt att senast den 21 juli måste vi veta om vi får tävla med publik på plats. Om det inte går kan vi i Smederna inte vara med. Vi klarar inte det utan i stället är det risk att klubben går under och det tänker vi inte vara med och bidra till, sa han till tidningen.

Förutsättningarna för start i augusti är annars klara och kommer innebära att lagen kommer få möjligheten att göra större förändringar i sina trupper under säsongen. 

– Vi har skapat möjligheter för en sportsligt och ekonomiskt bra säsong. Givetvis är det annorlunda förutsättningar i år och både regler och laguppställningar behöver anpassas. Men det är supportrar, sponsorer och förare givetvis väl medvetna om utifrån hur samhället ser ut just nu. Samarbetsklimatet för att få till detta har varit väldigt gott från alla dessa parter, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.