Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raseri efter profilens skämt om sjuka barn

Idrottsstjärnan har nu bett om ursäkt för sitt utspel.Foto: YOUTUBE
Chris Judd, 34, fick möta hård kritik efter kommentaren.Foto: WIKIMEDIA COMMONS

Chris Judd, 34, är en älskad idrottsstjärna i Australien.

Men nu har han blivit hårt ansatt efter en riktigt opassande kommentar.

Kritikstormen väcktes efter ett cancerskämt – mitt under en tv-sänd gala för cancersjuka barn.

I Australien har Chris Judd, 34, länge hyllats som legendar efter sina bedrifter i australisk fotboll – en populär blandning mellan fotboll och rugby. Han har bland annat hyllats som ”övermänsklig” av australiska journalister.

Men nu har Judd hamnat i rejält blåsväder – efter ett opassande skämt i tv.

Det är Daily Mail som uppmärksammat händelsen. När programmet ”Footy Show” under gårdagen sände en gala till förmån för cancersjuka barn, i samarbete med välgörenhetsorganisationen My room, fällde Judd en mycket uppmärksammad kommentar.

Under en intervju från galan skämtar programledaren om Judds deodorant och säger att han luktar gott. Fotbollsprofilens svar har nu väckt enorm ilska bland tittarna, skriver Daily Mail.

– Jag använder en naturlig deodorant. Den fungerar inte, men jag kommer inte dö av cancer... så, säger Chris Judd till programledaren Shane Crawford som hastigt byter samtalsämne, i det numera borttagna klippet.

https://youtu.be/2h2BAn3eLBI

Bad om ursäkt i tv

Daily Mail kan berätta om upprörda inlägg på ”AFL Footy Shows” Facebook-sida, som blivit borttagna.

Bland annat skildras händelsen i ordalag som vidrigt och respektlöst, av irriterade tittare.

Efteråt behövde Judd gå ut i tv och be om ursäkt för sin kommentar, rapporterar News.com.au.

– Jag hade inga intentioner att vara stötande, men det är tveklöst att folk uppfattade det så.

– Jag ber om ursäkt, vi är alla här i kväll för de rätta anledningarna, och jag hoppas att det inte tar något ljus från denna kväll, säger han enligt News.com.au.

Chris Judd har under sin karriär bland annat vunnit Brownlow-medaljen som tilldelas den skickligaste och mest rättvisa spelaren i AFL, Australian Football Leauge, vid två tillfällen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.