Foto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Ragnarsson: "Man blir påmind konstant"

Publicerad
Marcus Ragnarsson, 39, trotsade smärtorna och gjorde comeback för Djurgården. Men då blev axelskadan värre. Nu kan han inte leva ett normalt liv utan att ha ont.
- Man blir påmind om det konstant i allt man gör egentligen. I olika lyft, när man borstar tänderna, när man rakar sig eller startar bilen, säger Ragnarsson till HockeyExpressen.se.
På måndagen kom det väntade beskedet från Djurgårdens lagkapten.
Marcus Ragnarsson slutar att spela ishockey.
- Jag har väl tänkt några veckor. Det är aldrig lätt att ta ett beslut när det handlar om såna här grejer, säger han till HockeyExpressen.se.
Djurgården hade hoppats att backklippan skulle kunna spela den här säsongen, men efter att ha sett hur ont han har i den skadade axeln förstår klubben hans beslut att lägga av.
- Jag var med i tre matcher och kände att det blev värre efteråt. Det började att glida i leden lite grann.
- Just att man har problem i vardagen är inte heller så bra.

Kan inte raka sig utan smärta

Marcus Ragnarsson berättar att han varken kan borsta tänderna eller raka sig utan att det gör ont i axeln. Då är det förstås omöjligt att spela ishockey på toppnivå.
Troligen kan en operation hjälpa honom att må bättre.
- Ja, jag vet inte när det blir. Någon gång framöver ska jag träffa läkare och se. Det finns nån operation man kan göra så att det blir lite bättre styrsel på leden.
För Marcus Ragnarsson börjar nu ett liv där han inte längre kommer att spela ishockey.
- Jag har varit spelare i så många år så jag har väl aldrig haft något direkt som jag ska göra när jag lägger av. Det kanske växer fram framöver.
- Som det känns nu tror jag att jag vill vara kvar inom ishockeyn på nåt sätt.

Gått tränarkurser

Marcus Ragnarsson har gått ett par tränarkurser och det är en väg han kan gå längre fram. Tills vidare vill han vara kvar i Djurgården.
På onsdag ska han diskutera saken med sportchefen Jan Järlefelt.
- Jag vill göra nånting runt A-laget som det känns just nu. Jag har ändå varit med hela tiden, det skulle vara svårt att bara släppa det.
Vad har varit bäst i din spelarkarriär?
- Jag har fått vara med om ganska mycket. Som liten drömde man ju om att komma till elitserien. Jag kommer från ett litet ställe som Östervåla, men har fått spela i elitserien, NHL och fått komma med i Tre Kronor.
- När jag vann SM-guld med Djurgården på 90-talet var det stort, men det är så pass länge sedan. Så hela resan i sig, skulle jag säga. Det är rätt få förunnat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag