Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Profilen lämnar TV4 – 24 år efter debuten

Foto: BILDBYRÅN
Foto: FOTO: TV4 / TV4

Han är ett av TV4:s mest välkända sportansikten och inledde sin första sejour redan 1994.

Nu lämnar ankaret Andreas Odén tv-kanalen.

– Det känns naturligtvis lite dubbelt att lämna, säger han till Dagens Media. 

Andreas Odén kom till TV4-sporten för 24 år sen och har genom åren blivit en av kanalens mest pålitliga sportjournalister. Han har lett kanalens sändningar från diverse ishockey- och handbollsmästerskap, men mest känd är han nog som TV4:s sportankare i nyhetssändningarna.

Nu har 48-åringen bestämt sig för att lämna tv-kanalen – för att helhjärtat satsa på sitt produktionsbolag, skriver Dagens Media. 

– Att lämna TV4 känns naturligtvis lite dubbelt – det är spännande att gå vidare, men det är ett väldigt skönt gäng på fyran, i synnerhet på sporten, säger han till sajten.

Andreas Odén lämnar TV4

Han hade en paus från TV4 mellan åren 2006 och 2014, men återvände sen. Nu ser han fram emot att satsa på sitt eget bolag.

– Det känns superspännande. Det var ett antal år sedan jag senast drev produktionsbolag och marknaden har ju vridits om och förändrats en hel del sedan dess. Det är en helt annan typ av produktioner vi har framför oss nu, vilket känns väldigt stimulerande. 

Foto: OKÄND

Andreas Odén gör sin sista sportsändning den 5 januari nästa år. Han kommer sakna kollegerna på TV4 – samtidigt finns det en hel del att ta med sig in i framtiden.

– Framför allt vikten av en positiv laganda. Ju större produktion, desto viktigare blir det att varje del av teamet funkar. Det tycker jag att TV4 och sporten har varit väldigt duktiga på genom åren. Jag har fått vara en bricka i spelet som både programledare, producent och som arbetsledare, och oavsett roll har jag lärt mig att skapar man inte rätt förutsättningar för personalen så blir det inte ett bra resultat. Personalen måste komma först, säger Andreas Odén.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.