Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilen bryter ut i tårar efter hatet

Sportvärldens reaktioner på fortsatta 50-gränsen.

Erin Molan, 37, brast ut i tårar i tv.

Detta efter att hon berättat om hatet hon fått utstå som programledare för Nine Sports.

– Tiden för att åtala troll är här. Ni är inte stora, ni är inte tuffa, ni är jordens avskum, säger hon i tv-programmet ”60 minutes Australia”.

Den australiska sportprogramledaren Erin Molan brast ut i tårar när hon berättade om kampen mot nättroll.

När hon tidigare i år gjorde sig lustig över rugbyspelaren Haumole Olakau'atus namn under en livesändning riktade både spelare och ex-spelare kritik mot henne, skriver news.com.au.

Molan slog direkt tillbaka mot de som kallade henne för rasist och i tv-programmet ”60 minutes Australia” har hon nu berättat om hatet hon fått ta emot efter händelsen.

– Tiden för att åtala troll är här. Ni är inte stora, ni är inte tuffa, ni är jordens avskum, säger Molan i tv-programmet enligt news.com.au.

Erin Molan berättar om hatet

Erin Molan brister också ut i tårar när hon berättar hur hon har mått.

– Det gör verkligen ont i en och tar en till några ganska mörka platser. Alla australier borde vara livrädd för det som sker online just nu, säger Molan.

I programmet väljer hon också att rikta skarp kritik mot Facebook som hon menar inte tagit hennes anmälningar om kränkande meddelanden på allvar.

– Jag har rapporterat deras meddelanden till Facebook. Deras svar var att de inte ansågs kränkande, säger Molan och fortsätter:

– De gör inte sitt bästa, inte ens i närheten.

Hånas för bilderna: ”Tidernas mest idiotiska firande”

Se klippet här

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.