Prinsens siffertrassel: "Med 38,5 röster har..."

Publicerad

"38,5 av 3995" röstade fram Lisa Nordén.

Nej, riktigt så var det förstås inte.

Prins Carl Philip trasslade till siffrorna något när han delade ut Jerringpriset 2013.

Spänningen var, som det ofta är när vinnare ska koras, olidlig.

Jerringpriset 2013 skulle delas ut och det stod mellan Sara Algotsson-Ostholt och Lisa Nordén.

Prins Carl Philip stod på scenen och svenska folket spetsade öronen.

– I kväll har vi återigen fått en härlig återblick på hur fantastisk idrottsåret 2012 har varit. När jag såg de 14 nominerade kunde jag inte bestämma mig för vem som har gjort den största prestationen, började prinsen med att säga.

"Vi vet vem vinnaren är"

Men när han sedan skulle gå vidare till att berätta vem som hade vunnit, verkade spänningen bli lite för mycket för honom också.

Prins Carl Philip snubblade lite på orden, och inte minst siffrorna, när han skulle läsa upp Nordéns namn.

– Vinnaren av Jerringpriset 2012, vet vi nämligen vem som är vinnare. Det är nämligen...

– Med 38,5 av rösterna. Av de totala 3995 av rösterna. Går priset till... Lisa Nordén!

Lisa Nordén fick i själva verket 38,5 procent av totalt 391 000 röster.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag