Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Carl Philip i dramatisk bilkrasch

Foto: GnosjoRegion.se

Prins Carl Philip var inblandad i en dramatisk krasch under ett test i racingserien TTA i går.

Bilen blev rejält skadad, men prinsen klarade sig oskadd.

– Han sitter väldigt säkert i den bilen, säger Johan Meissner, presschef för TTA.

Prins Carl Philip tävlar i racingserien TTA tillsammans med Janne "Flash" Nilsson. Teamet inledde serien fint och slutade tvåa i den första deltävlingen. I går var det test inför helgens tävling på Anderstorp. Men någon start i helgen blir det inte för Prins Carl Philip. I inledningen på det första testet var olyckan framme. I utgången på start- och målrakan tappade han kontrollet över sin BMW.

– Han fick sladd på bilen och sladdade av i räcket. Bilen blev tyvärr skadad så de inte kan fortsätta i helgen, säger Johan Meissner till SportExpressen.se.

Oskadd

Prins Carl Philip klarade kraschen helt oskadd, men bilen blev förstörd. Den kommer inte att hinna repareras till helgens tävling. Det är också högst osäkert om den kommer bli klar till nästa tävling i TTA, som går på Göteborg City Arena.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.