Premiären avbruten efter flygkrasch

Publicerad
Uppdaterad
Premiären i KHL mellan Salavat Yulaev och Atlant fick avbrytas, sedan hockeylaget Lokomotiv från Jaroslavls flygplan kraschat på onsdagen.
43 personer uppges ha omkommit i kraschen - däribland svenska hockeymålvakten Stefan Liv - och två personer har skadats allvarligt, enligt ryska tv-kanalen RT.
En tyst minut hölls omgående för hockeyspelarna.
KHL-ägaren Alexander Medvedev klev in på isen mitt under premiärmötet mellan regerande mästarna Salavat Yulaev och Atlant.
Den första perioden hade inte spelats färdigt när Medvedev greppade mikrofonen, och informerade spelare, ledare och publik om flygkraschen.

Bytte klubb inför säsongen

40 uppges ha omkommit och två personer ska vara allvarligt skadade, enligt ryska medier.
Elitlaget Lokomotiv Jaroslavl var på väg till bortapremiären mot Dinamo Minsk när planet plötsligt fattade eld.
En tyst minut hölls omgående för elitspelarna.
Den förre HV71-målvakten Stefan Liv gick från Sibir Novosibirsk till Lokomotiv Jaroslav inför den här säsongen.
Han omkom i kraschen, 30 år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag