Polisen rustar mot sexhandel under EM

Publicerad
Uppdaterad
Idrott och prostitution tycks hänga ihop. Under vinter-OS i Turin ökade sexhandeln i OS-staden. I Tyskland väntas det bli samma sak under fotbolls-VM. Nu sänder Göteborgspolisen varningssignaler inför friidrotts-EM i augusti.
- Vi tror det finns risk för ökning av sexhandeln i Göteborg under EM och det ska vi jobba riktigt hårt emot, säger Thomas Ekman, chef för polisens traffickinggrupp i Västra Götaland till Göteborgs-Posten. Gruppen har gjort om sina tjänstgöringslistor för att ha så många poliser som möjligt i tjänst under EM-veckorna. Dessutom utbildar traffickinggruppen andra poliser, som är med i EM-kommenderingen. Trycket mot Göteborg är så starkt från den vanliga idrottsintresserade publiken att hallickarna får det svårt med logistiken för sin verksamhet, tror polisen. - Det finns inga hotellrum kvar under EM, allt är uppbokat, säger Ekman. - Det finns heller inga bordeller eller särskilda parkeringsplatser med skärmar, som i Tyskland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag