Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pokerstjärnan Liliya, 26, hittad död i badkar

Lilya Novikova, 26, hade en stor skara följare på Instagram och Twitch, en videoplattform för spelare. Foto: Instagram/ @liay5

Under tisdagen hittades onlinepokerstjärnan Liliya Novikova död i sin lägenhet. 

Enligt BBC ska den 26-åriga ryskan dött i badkaret efter en allvarlig elchock.

Hon var ett mattegeni med en examen som industrielldesigner från ett av Rysslands mest prestigefyllda universitet Bauman. 

Det skriver tidningen The Sun om 26-åriga Liliya Novikova som under tisdagen hittades död i sin lägenhet i Moskva. 

Trots att hon enligt tidningen fått flera jobberbjudanden efter sin examen valde Liliya att använda sin talang för att ge sig in i pokervärlden. 

Under namnet ”Liay5” gjorde hon succé som pokerspelare både i verkligheten och online. Hon hade en stor skara följare på Instagram och Twitch och höll i workshops för nyblivna pokerspelare. 

Dog i badkaret 

Efter att Liliya inte svarat i telefon på flera timmar ringde hennes föräldrar till en familjevän som bodde i samma hus som deras dotter och hade en nyckel till lägenheten. 

Väl inne hittade grannen pokerstjärnan död i badkaret. 

https://twitter.com/thePokerWire/status/1138829709142364161

Enligt ryska medier ska stjärnan dött av en elchock efter att ha använt en hårtork i badkaret. Liliya skulle fyllt 27 år senare i veckan skriver The Independent.

– Efter de första undersökningarna av den unga kvinnans kropp kan vi konstatera att det finns spår av att hon skulle råkat ut för en elektrisk chock, ska den ryska utredningsgruppen sagt enligt The Sun

Det finns dock motstridiga uppgifter till om det verkligen var hårtorken som gav henne skadorna. Tidningen skriver att de i ryska medier även rapporteras om att det kan varit pokerspelarens mobiltelefon som gav henne en chock. 

Liliya ska då ha laddat telefon när olyckan inträffade. 

Första uppgifterna: Olycka 

En utredning kring orsaken har nu inletts och initiala uppgifter pekar på att händelsen var en olycka skriver BBC.

https://www.instagram.com/p/BwxL5GMArQh/

 Liliya var utbildad industridesigner och tog sin examen från toppuniversitetet Bauman. Förutom poker ska hon ha ägnat sig åt flera sporter som cykling, boxning, simning, rodd och snowboard. 

– Jag önskar att Liliya dök upp online och att hon var vid liv. Jag kan inte fatta att en så god och smart person är borta. Jag kommer alltid minnas hennes leende, säger ett av Lilyas fans, Sergey Beloglasov till The Sun

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.