Foto: Siphiwe Sibeko
 Foto: Siphiwe Sibeko

Pistorius krav: Vill återbesöka dödsvillan

Publicerad

Oscar Pistorius släpptes mot borgen för två veckor sedan.

Nu överklagar han borgensavtalet.

Pistorius kräver att han får rätt att lämna landet – och vill ta sig tillbaka till huset där dödsskjutningen skedde.

Oscar Pistorius är misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp.

För två veckor sedan avslutades borgensförhandlingarna.

Utgången sågs som en vinst för Pistorius, som beviljades borgen.

Borgenssumman bestämdes till en miljon sydafrikanska rand, motsvarande cirka 716 000 kronor.

Vidare fastställdes att Pistorius inte skulle få återvända till brottsplatsen, bostaden där han sköt Steenkamp.

Överklagar

Pistorius tvingades också lämna ifrån sig sitt pass, förbjöds att kontakta vittnen och ålades att besöka lokal polis två gånger i veckan.

Nu överklagar Pistorius och hans advokater borgensavtalet.

De vill att samtliga punkter i avtalet rycks bort – eller förändras.

Pistorius vill såväl ha rätten att resa, samt kunna återvända till sitt hem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag