Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter köpte ”dyraste ölen i världshistorien”

Se hela avsnittet här – med allt det senaste från sportens värld.
Peter Lalor
Foto: @PLALOR/TWITTER

Sportjournalisten Peter Lalor skulle bara ta sig en pilsner på en pub i Manchester.

Sedan gick någonting fruktansvärt snett.

Lalor fick betala drygt 650 000 svenska kronor för sin öl.

– Det är väldigt mycket pengar. Jag är bara en cricketjournalist, säger Lalor till BBC. 

Crickettävlingen The Ashes har anor ända tillbaka till 1880-talet. 

Tävlingen spelas vartannat år mellan England och Australien och avgörs oftast över fem matcher i testformat, vilket är den längsta formen av cricket och matcherna kan pågå upp till fem dagar.

På plats i Manchester för att bevaka tävlingen fanns sportjournalisten Peter Lalor som jobbar för Australiens största rikstäckande tidning The Australian.

I söndags kväll skulle Peter Lalor koppla av med en öl i hotellbaren.

Det visade sig bli en kostsam historia.

Peter Lalor fick betala 650 000 kronor

Ölen, en Deuchars IPA från bryggeriet Caledonian, kostar enligt BBC i vanliga fall drygt 60 svenska kronor.

Men när Lalor skulle betala sin öl gick någonting väldigt snett. I stället drogs en summa på drygt 650 000 kronor från Lalors bankkonto, vilket han själv skriver om på Twitter och kallar det för ”världshistoriens dyraste öl”.

”När jag fick kvittot kunde jag inte hitta mina läsglasögon och när kortmaskinen krånglade tänkte jag låta det vara. Men ett infall gjorde att jag ändå frågade hur mycket jag betalade för min öl. När jag frågade bartendern satte hon handen för munnen, började fnissa ohämmat samtidigt som hon vägrade berätta hur mycket jag betalat”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/plalor/status/1169544516048687105?s=20

I baren fick Lalor besked att felet skulle åtgärdas. Men ett samtal hemifrån hustrun i Australien bekräftade att summan på 653 000 svenska kronor hade dragits från Lalors bankkonto.

”Det är förbryllande hur både Visa och min bank kunde godkänna en sådan summa utan att kontakta mig. De har lovat mig att pengarna är på väg tillbaka, men att det kommer ta nio bankdagar innan det går igenom. Under tiden är det ett enormt hål i min ekonomi”, skriver Lalor.

Hur smakade då ölen?

Förhållandevis bra.

”Det är en bra öl. Men om du är av åsikten att ingen öl i världen är värd 650 000 kronor är jag benägen att hålla med dig”, skriver Lalor på Twitter.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.