Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Jihde kommenterar VM i bordtennis. ”Roligt”

Jihde reagerar på hyllningen: ”Tänk vilket avtryck man kan göra på toa”
Peter Jihde.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Truls Möregårdh åkte ur VM redan i 16-delsfinal.
Foto: MANFRED SCHILLINGS / BILDBYRÅN

VM i bordtennis.

Då hoppar Peter Jihde, 51, in som kommentator.

– Det är en väldigt rolig uppgift, säger Jihde.

Just nu pågår VM i bordtennis för fullt i sydafrikanska Durban. 

Under torsdagen tog dock äventyret i singelturneringen slut för de båda svenskarna Truls Möregårdh och Kristian Karlsson.

21-årige Truls Möregård föll oväntat mot egyptiern Omar Assar med 4-2 i set och Kristian Karlsson hade ingen chans mot världstrean Ma Long, av många ansedd som tidernas bästa spelare.

VM sänds i Viaplay. Och de svenska bordtennisfantasterna har under turneringen fått höra en välbekant, men samtidigt lite oväntad, röst som kommentator: Peter Jihde.

51-årige Jihde leder vanligtvis Viaplay vinters sändningar från världscupen i längdskidor och alpin skidåkning under vinterhalvåret.   

Peter Jihdes nya uppdrag i VM

Den säsongen är slut sedan ett par månader, och när Jihde nu fick en lucka i sitt schema fick han frågan om att kommentera bordtennis-VM. 

– Jag fick frågan från sportledningen och tycker att det är en väldigt rolig uppgift när jag ändå har ett hål i schemat, säger Jihde. 

Sommaren 2020 gjorde Peter Jihde comeback som kommentator efter 15 års frånvaro. Då kommenterade han World Padel Open. För tidningen Aftonbladet berättade Jihde att hans senaste uppdrag som kommentator innan World Padel Open var en Davis Cup-match mellan Sverige och Australien 2005 och om nervositeten inför comebacken i kommentatorshytten.

– Hemligheten är att lyckas stötta den bild som berättar allting, för de allra flesta ser vad som händer, sa han då.