Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Hanson delad trea i US Masters

Peter Hanson drömde om en Masters-seger.

Men nerverna satte stopp.

En fjärderunda på ett över par räckte till en delad tredje plats.

Peter Hanson hade chansen att skriva svensk idrottshistoria genom att som förste manlige svensk vinna en golfmajor. 34-årige Peter Hanson gick ut i ledarboll på sista rundan tillsammans med amerikanen Phil Mickelson.

Men Hanson hamnade snett på inspelet på första hålet och gjorde en bogey. Det blev även en bogey på tredje hålet för Hanson som hade svårt med puttningen.
Hanson hade två bra birdiechanser på sjunde och åttonde hålet, men missade knappt. I stället blev det en ny bogey på tolfte hålet sedan han missat helt i utslaget och var nära att hamna i vattnet.

Delad trea

Hansons första birdie för dagen kom på 15:e hålet. På det 16:e hade svensken sedan en gyllene chans att få lite vittring på täten, men putten på en dryg meter för en ny birdie snurrade i koppen och studsade ut. En birdie på 18:e hålet tog svensken till åtta under par och det räckte till en delad tredjeplats.

Phil Mickelson fick sin segerchans minska drastiskt redan på fjärde hålet. Amerikanen träffade ett staket vid läktaren och bollen studsade in i ett tätt buskage. Därifrån tvingades han slå med bakåtvänd klubba två gånger för att få ut bollen på banan igen. Till slut blev det en trippelbogey. Amerikanen hämtade sig på de sista nio men nådde aldrig längre än till åtta under par och delade tredjeplatsen med bland andra Hanson.

I stället var det sydamerikanen Louis Oosthuizen och amerikanen Bubba Watson som gjorde upp om segern. Oosthuizen, trea inför söndagen, kopplade greppet om tävlingen med ett fenomenalt slag på andra hålet. Sydafrikanen gjorde en albatross, tre slag under par. Det är första gången sedan 1935 som en spelare gör en albatross på US Masters.

Avslutade starkt

Men den Watson tog in slag för slag och till slut fick det avgöras genom särspel om vem som skulle vinna den prestigefyllda turneringen. Amerikanen hade chansen att avgöra på det första särspelshålet men missade sin birdieputt knappt. På det andra särspelshålet slog båda spelarna sina utslag ut i skogen, men Bubba Watson kunde genom en magisk räddning ta sig upp på green med sitt andra slag och därigenom säkra övertaget som gav segern.

Henrik Stenson, som låg sexa inför sista dagen, rasade ihop totalt och gick nio slag över par för dagen och 40:e plats totalt. Fredrik Jacobson gick två slag över par och slutade på 19:e plats. Robert Karlsson slutade på 50:e plats.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!