Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Petas på grund av klänningarna

TV-ankaret Helen Skelton. Foto: WIKIPEDIA
Helen Skelton har fått kritik för sitt klädval under BBC:s sportsändningar. Foto: BBC.

Helen Skelton har fått kritik för sitt klädval under BBC:s sportsändningar.

Nu petas hon från sitt senaste uppdrag, skriver Daily Mail.  

Helen Skelton är ett välbekant namn för den brittiska idrottspubliken. Hon har specialiserat sig på simning och brukar programleda BBC:s sändningar från större mästerskap jämte forna storsimmarna Mark Foster och Rebecca Adlington. 

Men Skelton kommer inte att få en plats i tv-rutan när simningstävlingarna i de klassiska Samväldesspelen ska avhandlas. Det rapporterar Daily Mail – som också hävdar att Skelton är bestört över BBC:s beslut. 

"Hon var för vågad"

– De har inte förklarat varför. Helen skulle gärna ha varit där, ska en källa med insyn ha sagt till tidningen. 

BBC hävdar att petningen bara beror på att kanalen har valt att skicka ett mindre produktionsteam till Samväldesspelen än väntat. Men Daily Mail antyder att en tittarstorm kan ligga bakom beslutet. De menar att Skelton har blivit ett kontroversiellt inslag i public service på grund av sina urringade klänningar.

"Under OS 2016 tyckte tittarna att hon var för vågad", skriver tidningen. 

Foto: BBC

"Fruktansvärd smutskastning"

Men enligt BBC-kommentatorn Sonja McLaughlan stämmer inte Daily Mails uppgifter. 

"Det här är en fruktansvärd smutskastning mot Helen Skelton. BBC tar mindre personal med sig till spelen för att spara pengar. I så fall har jag också blivit petad, för jag kommer inte att få åka dit för första gången sedan 2002. Helen är en fantastisk yrkeskvinna som inte förtjänar den här typen av behandling", skriver McLaughlan på Twitter.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!