TV-ankaret Helen Skelton. Foto: WIKIPEDIATV-ankaret Helen Skelton. Foto: WIKIPEDIA
TV-ankaret Helen Skelton. Foto: WIKIPEDIA
Helen Skelton har fått kritik för sitt klädval under BBC:s sportsändningar. Foto: BBC.Helen Skelton har fått kritik för sitt klädval under BBC:s sportsändningar. Foto: BBC.
Helen Skelton har fått kritik för sitt klädval under BBC:s sportsändningar. Foto: BBC.

Petas på grund av klänningarna

Publicerad

Helen Skelton har fått kritik för sitt klädval under BBC:s sportsändningar.

Nu petas hon från sitt senaste uppdrag, skriver Daily Mail.  

Helen Skelton är ett välbekant namn för den brittiska idrottspubliken. Hon har specialiserat sig på simning och brukar programleda BBC:s sändningar från större mästerskap jämte forna storsimmarna Mark Foster och Rebecca Adlington. 

Men Skelton kommer inte att få en plats i tv-rutan när simningstävlingarna i de klassiska Samväldesspelen ska avhandlas. Det rapporterar Daily Mail – som också hävdar att Skelton är bestört över BBC:s beslut. 

"Hon var för vågad"

– De har inte förklarat varför. Helen skulle gärna ha varit där, ska en källa med insyn ha sagt till tidningen. 

BBC hävdar att petningen bara beror på att kanalen har valt att skicka ett mindre produktionsteam till Samväldesspelen än väntat. Men Daily Mail antyder att en tittarstorm kan ligga bakom beslutet. De menar att Skelton har blivit ett kontroversiellt inslag i public service på grund av sina urringade klänningar.

"Under OS 2016 tyckte tittarna att hon var för vågad", skriver tidningen. 

Foto: BBC

"Fruktansvärd smutskastning"

Men enligt BBC-kommentatorn Sonja McLaughlan stämmer inte Daily Mails uppgifter. 

"Det här är en fruktansvärd smutskastning mot Helen Skelton. BBC tar mindre personal med sig till spelen för att spara pengar. I så fall har jag också blivit petad, för jag kommer inte att få åka dit för första gången sedan 2002. Helen är en fantastisk yrkeskvinna som inte förtjänar den här typen av behandling", skriver McLaughlan på Twitter.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag