Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Persson krossade svenska rekordet

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / BILDBYRÅN
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det blev en svensk rivstart på Swim Open i Stockholm.

Erik Persson krossade det svenska rekordet på 200 meter bröstsim och noterade världens näst snabbaste tid – och Michelle Coleman simmade på världsårsbästa på 200 meter fritt.

Erik Persson slog sitt eget svenska rekord med 2,27 sekunder och landade på 2.07,85. Han utklassningsvann och var 3,43 före tvåan Giedrius Titenis, Litauen.

– Jag trodde inte det skulle gå så här fort. Jag hoppades gå under 2.10, det har jag kämpat för i några år nu. Så det känns jätteskönt att göra det ordentligt, sade Kungsbackasimmaren som också kvalade in till VM i Budapest i sommar.

Han är inte bara inkvalad – han ser ut att kunna slåss i toppen också.

Japanen Ippei Watanabe är världsetta i år på 2.06,67, därefter kommer den 23-årige svensken. Duon är de enda hittills som simmar under 2.09.

– Det känns jättekul att kunna vara med där uppe. Det känns som jag har legat på en hög nivå träningsmässigt, så det är skönt att tävlingsresultaten kommer också, sade Persson som åkte ut i semifinal på distansen i OS i Rio.

Michelle Coleman etta i världen

Michelle Coleman var världsetta på 200 meter fritt fram tills förra helgen när italienska veteranen Federica Pellegrini gick om med fyra hundradelars marginal, 1.55,94.

Nu kontrade Coleman och gick upp som etta igen efter att ha slagit personligt rekord med 24 hundradelar och noterat 1.55,64. Hon vann före ungerska stjärnan Katinka Hosszu som hade 1.57,01.

– Det är jättekul. Innan vi gick in här så sade Erik att han hört att Federica slagit mig. Så då tänkte jag att det måste jag ta tillbaka, sade Coleman, OS-sjua i Rio.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!