Johan Samuelsson (t h) är lagkapten i svenska landslaget. Nu jagas han av i stort sett varenda lag i Sverige och Schweiz. Foto: Carl SandinJohan Samuelsson (t h) är lagkapten i svenska landslaget. Nu jagas han av i stort sett varenda lag i Sverige och Schweiz. Foto: Carl Sandin
Johan Samuelsson (t h) är lagkapten i svenska landslaget. Nu jagas han av i stort sett varenda lag i Sverige och Schweiz. Foto: Carl Sandin
Den fyraåriga sejouren med Granlo i superligan tog slut i söndags. Foto: Per WiklundDen fyraåriga sejouren med Granlo i superligan tog slut i söndags. Foto: Per Wiklund
Den fyraåriga sejouren med Granlo i superligan tog slut i söndags. Foto: Per Wiklund

På väg till Schweiz – men jagad av SSL-lag

Publicerad

Granlo åkte ur superligan i innebandy i söndags.

Och nu talar allt för att lagkaptenen Johan Samuelsson lämnar klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen är den 27-årige landslagscentern högaktuell för en flytt till Schweiz - men flera superligaklubbar utmanar.

- Han sitter i en drömsits, säger rådgivaren Jonas Thomsson.

Robin Nilsberth lämnade Granlo i fjol.

Då var han Sveriges bäste spelare, men valde att fortsätta karriären i Storvreta.

Utan honom lyckades inte Sundsvallslaget hänga kvar efter fyra år i superligan.

Detta trots att de har en av Sveriges bästa spelare i Johan Samuelsson som lok i laget.

47 poäng av Johan Samuelsson denna säsong

Efter degraderingen och 47 poäng från landslagskaptenens klubba ser Samuelsson ut att fortsätta karriären någon annanstans.

Kontraktet går ut och med ett VM i december är det i princip omöjligt att spela vidare i allsvenskan.

- Det är inte i allsvenskan i Johan Samuelsson ska spela, enligt mig. Men det är klart att han ska ha en dialog med Granlo. Det är klubben i hans hjärta, säger Jonas Thomsson som är Samuelssons rådgivare på JACT Management.

27-åringen har länge ryktats vara på väg till Schweiz och enligt uppgifter till SportExpressen ska det nu vara det troligaste alternativet.

Storklubbarna Grasshoppers och Wiler-Ersigen har i flera år haft ögonen på Johan Samuelsson, och nu ska även Rychenberg - där tidigare Storvreta-forwarden Fredrik Holtz spelare - finnas med i matchen.

- Han tittar på Schweiz, det är en dåligt bevarad hemlighet. Men det finns erbjudande från svenska klubbar också, bekräftar Jonas Thomsson.

Storvreta och Pixbo har trumfkort

I superligan är det inte många klubbar som skulle tacka nej till Johan Samuelssons tjänster. Storvreta har länge varit intresserade. De sitter nu på ett viktigt trumfkort i barndomskompisen Robin Nilsberth.

Även i serieledarande Pixbo finns en gammal bekant.

Landslagskompisen Martin Östholm har spelat ihop med Johan Samuelsson under stora delar av uppväxten i Sundsvall och försöker nu locka honom till Mölnlycke utanför Göteborg.

- Vi är ju vänner sen barndomen så det är klart att jag har snackat med honom. Vad jag vet har han inte bestämt sig, Om han blir kvar i Sverige vågar jag lova att Pixbo är ett hett alternativ för Johan, säger Martin Östholm.

Mullsjö har visat sitt intresse, men fått nobben. Helsingborg och Falun finns dock med i matchen, enligt Innebandymagazinet.

Dalen försökte med en värvningsbomb

- Johan har precis börjat fundera över framtiden. Vi har inte kommit långt i processen utan vi sonderar terrängen nu. Vi känner oss inte stressade, säger Jonas Thomsson.

- Johan Samuelsson är en lagkapten. Ett fullblodsproffs. Klubbar vet att de inte bara får en bra spelare om de värvar honom. De får en ledarfigur. Därför är han väldigt poppis. Han behöver inte jaga klubbar själv precis.

SportExpressen kan dessutom avslöja att Dalen jobbar på att få tillbaka Johan Samuelsson - som lämnade klubben efter SM-finalen 2012.

Umeålaget försökte få loss den spelbegåvade centern precis innan övergångsfönstret stängde den 31 januari, men eftersom Granlo fortfarande kunde klara kontraktet valde han då att stanna.

- Inga kommentarer. Det där får du fråga Johan Samuelsson om, säger Dalens sportchef Urban Karlsson.

SportExpressen har sökt Johan Samuelsson utan framgång. I söndags kväll sa han följande:

- Jag förstår att frågan ställs, men jag kommer inte besvara någonting om framtiden i dag.

Jonas Thomsson om vad som blir viktigast i Johan Samuelssons val av klubb:

- Johan vill få till en bra helhetslösning med innebandy och familj.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag