Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka knocken på SM: ”Jag blev helt chockad”

Här blir orienteringsstjärnan knockad i tävlingen: ”Hoppsan sa”
Tove Alexandersson
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Tove Alexandersson blev knockad när den nya SM-tävlingen i orientering skulle avgöras.

Storfavoriten och talangen Hanna Lundberg sprang rakt in i varandra.

– Jag tycker det var lika mycket bådas fel, men det är jättetråkigt att det behövde smälla, säger Lundberg enligt SVT.

Under söndagen stod knockout-sprint på schemat för första gången på SM-nivå. Formatet liknar sprinttävlingar i längdskidor där man tävlar i heat tills det bara återstår sex tävlande som gör upp i final.

I semin tog Tove Alexandersson, 28, och 18-åriga Hanna Lundberg tävlingen på orden.

Lundberg hade till skillnad från täten valt ett annat vägval och mötte Alexandersson vid en husknut. Konkurrenterna hade inte en chans att se varandra och Tove Alexandersson ramlade i backen medan Hanna Lundberg lyckades hålla sig på benen.

”Jag tycker det var lika mycket bådas fel”

– Vi tog olika vägval och jag hann precis tänka 'nu kommer det att komma någon'. Det är sådant som händer i sprint. Jag tycker det var lika mycket bådas fel, men det är jättetråkigt att det behövde smälla. Jag hoppas att hon är okej, säger Lundberg i sändningen enligt SVT.

VM-guldmedaljören Alexandersson fick sedan se sig nerspurtad av Hanna Lundberg och Moa Enmark, och missade därmed final.

– Jag blev helt chockad, säger Enmark om krocken.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.