Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka bilden på VM-funktionären

Otäck krasch under VM i velodromcyklingFoto: FREY-PRESSEBILD/DEINES / IMAGO/THOMAS FREY/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Cyklisten Xiaojuan Diao var märkbart berörd efter olyckanFoto: BAS CZERWINSKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Olyckan var framme under tredje dagen i VM i velodromcykling i Nederländerna.

Den amerikanske funktionären Andrew McCord tog sig in på banan och blev påkörd av Hongkongs Xiaojuan Diao – och landade medvetslös på banan. 

McCord flögs med helikopter till sjukhus där han sövdes ner, skriver La Gazzetta dello Sport.

VM i velodromcykling avgörs i dagarna i nederländska Apeldoorn. 

Under tävlingarnas tredje dag, i det första loppet av damernas 10 kilometer, var dock en rejält otäck olycka framme.

Xiaojuan Diao, som tävlar för Hongkong, kolliderade med den amerikanske funktionären Andrew McCord som hade tagit sig in på banan. 

Skulle plocka bort föremål som låg på banan

Enligt bland annat italienska La Gazzetta dello Sport hade McCord gått in på banan för att plocka upp ett föremål som hade blivit kvar efter en tidigare krasch – när den fruktansvärda olyckan var framme. 

McCord fick svåra huvudskador, men andades när han fick hjälp på platsen. Därefter transporterades han via ambulans och sedermera även helikopter till sjukhus där han sedan sövdes ner.

Även cyklisten, Xiaojuan Diao, blev illa däran i kraschen. Hon hjälptes av banan med en rullstor och av bilder till synes starkt berörd av händelsen – samt stora smärtor.

UCI: "Läget är stabilt"

Den internationella cykelunionen (UCI) har gjort ett uttalande sig beträffande McCords status:

"Funktionären som skadades har genomgått en mängd tester och läget är stabilt. Han kommer att stanna på sjukhuset för observation och kommer att undersökas vidare under morgondagen", har UCI sagt enligt Channel News Asia.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.