Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Östersunds jakt: Vill värva poängkungen

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN CONNY SILLéN, FOTOGRAF

Östersund är på väg att sälja Fouad Bachirou till Malmö FF. 

Då vill ÖFK ta in Jönköping Södras offensive mittfältare Daryl Smylie - som klubben hoppas kunna presentera som nyförvärv inför den kommande säsongen. 

– En spelare som jag tror skulle passa hos oss, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg. 

Efter succén i allsvenskan och Europa League är flera av Östersunds spelare stekheta på spelarmarknaden. Såväl Saman Ghoddos, Ken Sema och  Sotirios Papagiannopoulos jagas av utländska klubbar. Dessutom är Fouad Bachirou på väg till Malmö FF där förhandlingar mellan klubbarna pågår. 

Samtidigt jobbar nu Östersund på att förstärka den befintliga truppen. Högt upp på önskelistan står Jönköping Södras offensive mittfältare Daryl Smylie, 32. Smylie har ett förflutet i ÖFK dit han kom 2007 från Livingston FC i Skottland.

– Vi är intresserade och jag tror att han skulle passa bra hos oss. Han är en spelare som i rätt miljö gör många poäng och han började ju också sin karriär i Sverige hos oss, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg. 

Stämmer det att ni jobbar för att få med honom redan till träningslägret ni åker på i Januari?

– Det är inget som jag hört. 

"Låter som hans klubb vet om det"

Men det låter som ni jobbar på att värva honom?

– Ja, och jag tror att hans klubb också vet om det, annars är det bara agentsnack. Det är en bra spelare.

– Vi får se vad som händer. 

Något nytt om Fouad Bachirou och hans eventuella övergång till Malmö FF?

– Nej, det är det inte. Vi har fått två bud från Malmö FF som vi har sagt nej till. Sedan dess har jag inte hört något från dem. 

Daryl Smylie stod för sju mål och fyra framspelningar den gångna säsongen med Jönköping Södra när klubben åkte ur allsvenskan efter att ha förlorat kvalet mot Trelleborgs FF. Smylies kontrakt med J-Södra sträcker sig till och med säsongen 2019. ÖFK måste därmed köpa loss spelaren om de vill värva honom. 

I ett sms till SportExpressen skriver Daryl Smylie: 

"Roligt att höra, men jag skrev precis på ett nytt kontrakt med J-Södra för de kommande två åren. Jag trivs väldigt bra här och har fullt fokus på att ta oss tillbaka till allsvenskan."

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.