Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

OS-stjärnan Bogere dömd för rånförsök

I januari tävlade han i landslaget för Sverige.
I går dömdes OS-stjärnan Patrick Bogere, 24, av tingsrätten i Borås till fängelse i tre år och åtta månader för bland annat försök till grovt rån.
Bogere, som är fyrfaldig svensk mästare, har levt på sin sport ända sedan han var med OS i Aten 2004. I landslaget tävlade han så sent som i januari. Nu har han suttit häktad sedan han greps vid midsommar, och får sitta kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft. Patrick Bogere, som hela tiden nekat till brott, dömdes för stöld, försök till grovt rån, olovligt förfogande, hot mot tjänsteman och olovlig körning. Fyra andra män dömdes också till fängelse i mellan 2,5 och 3,5 för rånförsöket mot en familj i Dalsjöfors i juni. - Han är otroligt bedrövad över domen därför att han anser sig oskyldig, han har inte medverkat i rånförsöket, säger hans advokat Rickard Fagerberg.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.