Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-profil mördad – sköts med två skott

En sport har försatts i sorg och chock. 

Edwin Mosquera Roa, som deltog i OS 2016, har hittats ihjälskjuten. 

Det var i Palmira, en region i sydvästra Colombia, som Edwin Mosquera Roa gick sitt öde till mötes. En oidentifierad man konfronterade Mosquera Roa utanför en bar och sköt honom till en gång i huvudet och en gång i knäet. Mosquera Roa avled ögonblickligen. 

Tyngdlyftaren Mosquera Roas största merit kom i OS 2016. Då kom han på sjunde plats i 69-kilosklassen. 

Roa död

"Vår sport sörjer, Edwin Mosquera Roa var en fantastisk idrottare", skriver det colombianska tyngdlyftningsförbundet i ett uttalande.

"Vi skickar våra kondoleanser till hans familj och vänner."

Enligt spanska tidningen Marca misstänker polisen att en yrkesmördare är ansvarig för mordet. Det har nu utfärdats en belöning på tio miljoner pesos till uppgifter som kan leda till mannens gripande. Mosquera Roa var själv professionell soldat sedan fjorton år tillbaka. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.