Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

OS-planerna skrotas – här är nya beskedet

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: FELIPE DANA / AP

Planerna på att Stockholm ska anordna vinter-OS 2026 skrotas.

Detta meddelade allianspartierna och Miljöpartiet på en gemensam pressträff i dag. 

Det var tidigare i veckan som det blev klart att Stockholm var en av slutkandidaterna till att arrangera OS 2026 tillsammans men kanadensiska Calgary och italienska Milano/Cortina d’Ampezzo. 

Planen var att Stockholm skulle mötas mot de övriga kandidaterna i  en omröstning  i Lausanne den 23 juni nästa år – men nu ser det inte ut att bli så. 

Det då allianspartierna och Miljöpartiet sa nej till att arrangera vinter-OS 2026 i samband med en pressträff under fredagen. 

– Det finns inga tillfredsställande underlag. Därför kommer Stockholm inte stå som värd för OS 2026, säger Karin Ernlund (C) på pressträffen. 

 

Inget vinter-OS i Stockholm

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson hoppades på ett annat besked från politikerna – men accepterar deras beslut. 

– Min inställning har hela tiden varit att vi ska respektera vad politikerna säger i frågan. Nu har vi ett svar och då får vi i idrotten förhålla oss till det. Det är ett bakslag, men det är bara att köpa, säger Eriksson. 

Tror du själv att Stockholm skulle ha blivit en bra värdstad? 

– Det är ju en hypotetisk fråga. Om Stockholm skulle anordna OS skulle exempelvis säkerhetsfrågor bli aktuella, och då skulle ju politiken bli inblandad. Så om inte politiken vill satsa på det så kan inte sporten agera själv. 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!