Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

OS-medaljör död i motorcykelkrasch

Germaine Mason Foto: MARK J. TERRILL
Usain Bolt Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Stefan Holm och Germaine Mason Foto: DAVID PHILLIP

Germaine Mason tog OS-silver i höjdhopp 2008.

Nu har han avlidit i en trafikolycka där även sprintern Usain Bolt ska ha varit inblandad, rapporterar The Sun. 

– Fy fan, fy fan. 34 är verkligen ingen ålder, säger svenske legendaren Stefan Holm. 

Germaine Mason föddes i Jamaica och tävlade länge för det jamaicanska friidrottslandslaget. Men 2006 valde han att byta tävlingsnationalitet. När han tog ett OS-silver i Peking 2008, karriärens största framgång, gjorde han det under brittisk flagg. Han innehar dock fortfarande det jamaicanska nationsrekordet i höjdhopp, 2.34. 

Germaine Mason död

Nu rapporterar brittiska Daily Mirror att Mason har avlidit i en olycka. Olyckan ska ha inträffat i den jamaicanska huvudstaden Kingston, där Mason drev ett företag. Mason ska ha tappat kontrollen över sin motorcykel efter att ha varit på väg hem från en fest. 

Masons nära vän, sprinterkungen Usain Bolt, ska ha varit inblandad i olyckan. Även sprintern Michael Frater ska ha varit på plats. The Sun hävdar att de tre friidrottsstjärnorna hade festat tillsammans i Kingston, och efter festen åkte efter varandra på vägarna. 

Radiojournalisten Abka Fitz-Henley skriver på Twitter att Mason inte inte bar hjälm vid olyckstillfället. 

https://twitter.com/AbkaFitzHenley/status/855044471280599040

Holm sörjer: "Fy fan"

Svenska höjdhoppslegendaren Stefan Holm tävlade mot Mason vid ett flertal tillfällen – bland annat under OS 2008. Han har precis läst om Masons bortgång när SportExpressen talar med honom. 

– Fy fan, fy fan. 34 är verkligen ingen ålder, säger Holm, som minns Mason som social och öppen. 

– Han var ju engelskspråkig, så han var en av de man kunde snacka med. Man mötte många ryssar som inte var så pratglada, men han gick att prata med. Han var en skön kille. Avslappnad.

– Han var väldigt ojämn som hoppare. Han kunde få till fantastiska träffar och komma jättehögt, men så kunde han lika gärna stanna på 2,15 och 2,20. Han var en stor talang som kunde ha blivit riktigt, riktigt bra om han han hade fått vara frisk. Han drog ju på sig en knäskada i Budapest 2004, och den skadan var bland det värre jag sett, knäet vek sig utåt. Det var imponerande att han kom tillbaka från det. 

Jamaica Gleaner har publicerat en bild på motorcykeln som Germaine Mason körde.

https://twitter.com/JamaicaGleaner/status/855051744983830529

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.