Germaine Mason Foto: MARK J. TERRILLGermaine Mason Foto: MARK J. TERRILL
Germaine Mason Foto: MARK J. TERRILL
Usain Bolt Foto: IMAGO SPORTFOTODIENSTUsain Bolt Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Usain Bolt Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Stefan Holm och Germaine Mason Foto: DAVID PHILLIPStefan Holm och Germaine Mason Foto: DAVID PHILLIP
Stefan Holm och Germaine Mason Foto: DAVID PHILLIP

OS-medaljör död i motorcykelkrasch

Publicerad

Germaine Mason tog OS-silver i höjdhopp 2008.

Nu har han avlidit i en trafikolycka där även sprintern Usain Bolt ska ha varit inblandad, rapporterar The Sun. 

– Fy fan, fy fan. 34 är verkligen ingen ålder, säger svenske legendaren Stefan Holm. 

Germaine Mason föddes i Jamaica och tävlade länge för det jamaicanska friidrottslandslaget. Men 2006 valde han att byta tävlingsnationalitet. När han tog ett OS-silver i Peking 2008, karriärens största framgång, gjorde han det under brittisk flagg. Han innehar dock fortfarande det jamaicanska nationsrekordet i höjdhopp, 2.34. 

Germaine Mason död

Nu rapporterar brittiska Daily Mirror att Mason har avlidit i en olycka. Olyckan ska ha inträffat i den jamaicanska huvudstaden Kingston, där Mason drev ett företag. Mason ska ha tappat kontrollen över sin motorcykel efter att ha varit på väg hem från en fest. 

Masons nära vän, sprinterkungen Usain Bolt, ska ha varit inblandad i olyckan. Även sprintern Michael Frater ska ha varit på plats. The Sun hävdar att de tre friidrottsstjärnorna hade festat tillsammans i Kingston, och efter festen åkte efter varandra på vägarna. 

Radiojournalisten Abka Fitz-Henley skriver på Twitter att Mason inte inte bar hjälm vid olyckstillfället. 

https://twitter.com/AbkaFitzHenley/status/855044471280599040

Holm sörjer: "Fy fan"

Svenska höjdhoppslegendaren Stefan Holm tävlade mot Mason vid ett flertal tillfällen – bland annat under OS 2008. Han har precis läst om Masons bortgång när SportExpressen talar med honom. 

– Fy fan, fy fan. 34 är verkligen ingen ålder, säger Holm, som minns Mason som social och öppen. 

– Han var ju engelskspråkig, så han var en av man kunde snacka med. Man mötte många ryssar som inte var så pratglada, men han gick att prata med. Han var en skön kille. Avslappnad.

– Han var väldigt ojämn som hoppare. Han kunde få till fantastiska träffar och komma jättehögt, men så kunde han lika gärna stanna på 2,15 och 2,20. Han var en stor talang som kunde ha blivit riktigt, riktigt bra om han han hade fått vara frisk. Han drog ju på sig en knäskada i Budapest 2004, och den skadan var bland det värre jag sett, knäet vek sig utåt. Det var imponerande att han kom tillbaka från det. 

Jamaica Gleaner har publicerat en bild på motorcykeln som Germaine Mason körde.

https://twitter.com/JamaicaGleaner/status/855051744983830529
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag