Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

OS-mästare död under en skidresa

Maximilian Reinelt. Foto: IMAGO/SVEN SIMON / IMAGO SPORTFOTODIENST
Reinelt i aktion med det tyska roddlandslaget. Foto: WITTERS / BILDBYRÅN
Reinelt. Foto: WITTERS / BILDBYRÅN

OS-guldmedaljören Maximilian Reinelt är död.

Enligt tyska Die Welt avled 30-åringen under en skidresa i Schweiz. 

Maximilian Reinelt var en av roddarvärldens mest meriterade utövare när han avslutade sin karriär för att studera. Största stunden i karriären kom 2012 när han tog OS-guld, men meritlistan rymde också två VM-guld och fem EM-guld. 

Nu har hans sport försatts i sorg- och chocktillstånd. Die Welt och flera andra tyska medier rapporterar att Reinelt har avlidit under en skidresa i St. Moritz i Schweiz, endast 30 år gammal.

Maximilian Reinelt. Foto: WITTERS / BILDBYRÅN

”Fruktansvärt ledsen”

– Hans oväntade och alldeles för tidiga död gör mig fruktansvärt ledsen. Jag kan bara önksar hans vänner och familj styrka och mod under den här tuffa tiden, säger Siegfried Kaidel, ordförande för det tyska roddarförbundet, i ett uttalande. 

– Han var först och främst en vän, någon vi kunde lita på inte bara under träningspass och tävlingar, utan i våra liv också. 

Dödsorsaken okänd

Enligt Die Welt är Reinelts dödsorsak ännu inte fastställd. Carsten Oberhagemann, kollega till Kaidei i roddarförbundet, betonar hur Reinelts bortgång har skakat om landslaget.

– Vi har varit chockade och bedrövade ända sedan vi fick höra om det i morse. För oss var Maximilian mer än en idrottare och OS-guldmedaljör, mer än en landslagsroddare, säger Oberhagemann. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.