Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-hjältens nya jobb i SVT

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter en framgångsrik karriär på cykelsadeln, med bland annat två OS-silver, är Emma Johansson klar för en ny utmaning: som expertkommentator i tv.

Johansson kommer under de närmaste dagarna att finnas med i Eurosports studio för att kommentera damernas La Course i samband med Tour de France. Därefter tar hon expertrollen i SVT under både Vårgårdas World Tour-tävlingar och VM.

"Det ska verkligen bli spännande att testa. Jag har ju aldrig hållit på med det förut. Men jag hoppas kunna bidra med lite vad som rör sig i huvudet på cyklisterna under loppet, hur man tänker taktiskt och såna saker", säger Emma Johansson till vargardacycling.se.

Emma Johansson: "Blir verkligt tufft"

Hon har själv varit ute och testat torsdagens bergsetapp upp till Col d ´Izoard på över 2 000 meters höjd, som är den del av La Course som ingår i World Tour.

"Det kommer att bli verkligt tufft med en sista brant klättring och målgång på toppen."

Emma Johansson är förutom nybliven expertkommentator sedan tidigare även ledare i sitt tidigare proffsstall Wiggle High 5.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.