OS-hjälten hittad död – blev 65 år

Brigitte Ahrenholz, sexa från vänster i bilden.
Foto: IMAGO/WERNER SCHULZE / IMAGO/WERNER SCHULZE IMAGO SPORTFOTODIENST
Brigitte Ahrenholz blev 65 år gammal.
Foto: Youtube

I helgen efterlyste polisen den tyska OS-hjälten Brigitte Ahrenholz - som varit försvunnen i flera dagar. 

Nu har hon hittats död i en sjö nära staden Potsdam utanför Berlin. 

Ahrenholz blev 65 år gammal. 

Det var förra söndagen som Brigitte Ahrenholz dotter anmälde sin mamma som försvunnen. När Ahrenholz inte dök upp till ett avtalat möte med sin dotter, och när dottern sedan upptäckte att Birgitte Ahrenholz inte befann sig i sitt hus kontaktade hon polisen. 

Två polishundar fick upp ett tidigt spår av Ahrenholz, men förlorade sedan spåret efter 65-åringen i en närliggande skog. Då valde polisen vädja till allmänheten om hjälp för att hitta henne. 

Tyska OS-hjälten hittad död

Nu kommer tidningen Märkische Allgemeine med den tragiska nyheten att Ahrenholz har hittats död. Det var en person som var ute på promenad som såg kroppen i vassen i sjön Zernsee, som ligger nära staden Potsdam sydväst om Tysklands huvudstad Berlin.   

Dödsorsaken är i nuläget oklar, men enligt Märkische Allgemeine misstänker polisen inte något brott. 

Ahrenholz blev 65 år gammal. 

Ahrenholz vann OS-guld 1976

Birgitte Ahrenholz föddes i augusti 1952 i Potsdam, i dåvarande Östtyskland. Som 24-åring vann hon OS-guld i åtta med styrman i samband med de olympiska roddtävlingarna i Montreal 1976.

Samma år blev hon även världsmästare. Från den aktiva karriären har Ahrenholz även med sig ett EM-silver från 1971 och guld från 1973. Hon vann dessutom flera tyska mästerskap.  Sedan 2008 har hon varit ordförande i roddklubben Werder, där hon även inledde sin karriär som roddare. 

Efter idrottskarriären utbildade sig Birgitte Ahrenholdz till kirurg, och avlade år 1983 en doktorsexamen. Avhandlingen handlade om brosk i knäskålen. Hon har de senaste åren arbetat som kirurg i Werder. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.