Femfaldige OS-guldmedaljören Bradley Wiggins lägger av. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/COLORSPORT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFemfaldige OS-guldmedaljören Bradley Wiggins lägger av. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/COLORSPORT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Femfaldige OS-guldmedaljören Bradley Wiggins lägger av. Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/COLORSPORT/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Wiggins har även vunnit Tour de France. Foto: Peter Dejong / AP TT NYHETSBYRÅNWiggins har även vunnit Tour de France. Foto: Peter Dejong / AP TT NYHETSBYRÅN
Wiggins har även vunnit Tour de France. Foto: Peter Dejong / AP TT NYHETSBYRÅN

OS-guldmedaljören Bradley Wiggins slutar

Publicerad

Den femfaldige OS-guldmedaljören Bradley Wiggins lägger av.

36-åringen, som även har vunnit Tour de France, meddelade att karriären är över under onsdagen.

– Jag har träffat mina idoler och fått tävla mot de bästa i 20 år, säger Wiggins enligt BBC.

I somras blev Bradley Wiggins Storbritanniens mest framgångsrika olympier någonsin när han vann lagtävlingen i OS i Rio.

Han har vunnit fem guld, ett silver och tre olympiska brons.

Utöver det har Wiggins tolv VM-medaljer, varav sju är av ädlaste valör.

- 2016 är slutet för det här kapitlet. Nu går jag vidare. Ungar från Kilburn vinner inte OS-guld och Tour de France. Men nu gör de det, säger Wiggins.

Bradley Wiggins slutar

Bradley Wiggins har också världsrekordet i att nå långst på en timmes cykling.

2012 blev ett av Wiggins starkaste år som cyklist.

Under sommaren vann han först Tour de France innan han cyklade hem OS-guldet i tempoloppet på hemmaplan i London.

– Jag kommer alltid att bära med mig stödet och kärleken från alla, allt tack vare att jag har haft som mitt yrke att cykla, säger Wiggins, som adlades 2013.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag