Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-åkaren död: ”Förstår inte att jag skriver det här”

Jovanovic med USA-laget i VM 2006.Foto: KARL MATHIS / AP KEYSTONE
Pavle Jovanovic (till vänster) och Todd Hays.Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TODD BISSONETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

Bobsporten i USA har sorg.

OS-atleten och VM-medaljören Pavle Jovanovic har avlidit, bara 43 år gammal.

”Jag kan inte förstå att jag måste skriva det här”, skriver hans tidigare lagkamrat Steven Mesler på Instagram

Pavle Jovanovic tävlade för USA i både två- och fyrmansbob under OS i Turin 2006. I båda tävlingarna slutade han sjua tillsammans med sina lagkamrater.

Han har även ett VM-brons i fyrmansbob från 2004 på meritlistan.  

Pavle Jovanovic sörjs av sina tidigare lagkamrater. 

”Jag kan inte förstå att jag måste skriva det här. Jag kan inte förstå att det är dig jag skriver om”, skriver Steven Mesler som under en period delade bostad med Jovanovic i Calgary.

”En legend för mig. Idrottaren som satte standarden för fokus, driv och inställning är tragiskt borta redan som 43-åring”, skriver han vidare. 

Pavle Jovanovic sörjs

Greg Sand är en tidigare bobåkare och numera skeletoncoach. Även han sörjer Pavle Jovanovic.

”Vi har förlorat ännu en stor person inom glidsporten den senaste veckan. Pavle var som man kan tänka sig en Rottweiler i mänsklig form. Stenhård, byggd som en tegelsten och med en otrolig arbetsmoral. Om du skulle ge dig in i en tuff tävling var Pavle en av de idrottare man ville ha i sitt lag”, skriver han i ett uttalande. 

Pavle Jovanovic inledde sin idrottskarriär som amerikansk fotbollsspelare. Första gången han såg bobåkning var i samband med OS i Sarajevo 1984 varpå han bytte sport.

Pavle Jovanovic blev 43 år gammal.  

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.