Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågar egna OS-kläderna: ”Verkligen inte snyggast”

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

ZHANGJIAKOU. Elvira Öberg har för första gången i karriären fått dra på sig OS-kläder, men är inte så imponerad av hur de ser ut. 

Och den 22-åriga skidskytten får medhåll. 

– Vi är verkligen inte snyggast i OS-byn. Den här ljusblå färgen, nej, säger Martin Ponsiluoma. 

I morgon invigs OS i Peking, men stora delar av den svenska truppen kommer inte att delta när freeskiåkaren Oliwer Magnusson och hockeyspelaren Emma Nordin bär den svenska fanan.

Det med anledning av att de alpina tävlingarna längdskidåkning och skidskytte avgörs i Zhangjiakou som ligger 20 mil från Peking och att det inte är logistiskt möjligt att närvara på invigningen. 

De svenska skidskyttarna är några av de som kommer att missa invigningen, men de nya OS-kläderna har de redan fått testa och hade de på sig under fredagens pressträff. 

För 22-åriga Elvira Öberg är det första gången som har fått dra på sig OS-kläderna.

– Äntligen, det känns jättebra att få ha på sig de här kläderna. Det är något man har sett fram emot, säger Öberg om kläderna som är mörkblå med en ljusblå del på bröstet. 

”Ryssland är ännu fulare”

Elvira Öberg är dock inte så imponerad av designen av de svenska OS-kläderna. 

– Vi är verkligen inte snyggast i OS-byn. Men det finns de som är betydligt värre. Ukraina och Rysslands kläder hade jag verkligen inte velat ha. 

Vilka tycker du är snyggast?

– Det är lite svårare, men jag tycker Frankrikes kläder är helt okej. Men jag har inte sett några som sticker ut helt. 

”Ljusblått, nej”

Elvira Öberg får medhåll av lagkamraten Martin Ponsiluoma.

– De är varma och sköna, men de är verkligen inte de snyggaste. Den mörkblå färgen är väl okej, men den ljusblå, nej. Det finns snyggare kläder i OS-byn än vad vi har, säger Ponsiluoma som dock inte har någon favorit än.

– Men jag brukar spana i matsalen och då finns det de som har snyggare, helt klart. 

Det första tävlingen för de svenska skidskyttarna är på lördag, då avgörs mixedstafetten. Sveriges lag består av Hanna Öberg, Elvira Öberg, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson. 

TV: Philip Gadd fast i karantän: ”Känns märkligt”