Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Norska bakslaget – ändrar hela planen

Norske ledaren Arild Monsen och Johannes Hösflot Kläbo.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Coronaviruset fortsätter att ställa till det för Norges skidlandslag.

Mitt i uppladdningen inför OS kommer nu besked att de norska herrarna flyttar på sin resa till Peking – samtidigt som alla åkare väntar på resultat från covid-tester.

Sprinttränaren Arild Monsen testade positivt för covid-19 efter Norges OS-förläger i Seiser Alm. Det har nu fått stora konsekvenser för landslagets uppladdning inför avresan till Kina.

Samtliga åtta OS-uttagna åkare i herrarnas längdlandslag räknas som ”nära kontakter” till Monsen och tvingas nu ändra på planerna för avresan. I stället för att åka som tänkt den 27 januari kommer herrlandslaget att åka med det andra chartrade planet fyra dagar senare – den 31 januari.

– Det är det värsta som kunde hända. Smitta i truppen så nära avresan till OS, sa landslagshefen Espen Bjervig till norska VG under måndagen.

Under tiden väntar samtliga åkare, både på herr- och damsidan, på resultat från PCR-tester som gjordes på måndagen, meddelar det norska skidförbundet.

Therese Johaug: ”Ett kritiskt läge”

Det är ännu inte klart om det norska längdlandslaget på damsidan också behöver flytta på sin avresa från den 27 januari.

Redan efter måndagens besked om smitta i truppen uttryckte stjärnan Therese Johaug stor oro:

– Det är en situation vi inte vill ha. Vi har nått ett kritiskt läge med en kort resa till Norge innan nästa resa. Vi är på upploppet nu inför resan till Kina och då gäller det att vara vansinnigt försiktig, sa Johaug till VG.