Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missar OS – efter allvarlig bilolycka

Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN

Längdåkaren Bruna Moura var på väg till OS. 

Då var hon med om en bilolycka och i stället för att resa till OS vårdas hon nu på sjukhus. 

För de flesta är inte Brasilien ett land som främst förknippas med vintersport. Till de olympiska vinterspelen i Peking, som invigs om en vecka, skickar landet endast elva tävlande fördelade på fem olika grenar. 

En av dem som skulle representera det sydamerikanska landet var den 27-årige längskidåkaren Bruna Moura, men nu står det klart att hon missar spelen. 

Skadades i bilolycka 

Moura har bedrivit sin uppladdning på plats i Alperna och skulle därför resta till Tyskland för att ta covidtester och därefter resa vidare till Peking. 

Då var hon med om en bilolycka i Obervintl och drog på sig skador som gör att hennes OS-drömmar krossades. Enligt landets olympiska kommitté ådrog sig Moura en fraktur i underarmen samt i foten och befinner sig nu på sjukhus.  

– När jag vaknade upp efter olyckan befann jag mig fortfarande i bilen. Jag var rädd för jag kände mycket smärta, jag såg massor av människor som försökte få ut mig ur bilen. Jag förstod inte vad som hände, säger hon till UOL.  

Hon berättar om tankarna som for genom huvudet. 

– Jag var väldigt förvirrad. Det var svårt att andras, det gjorde väldigt ont. Men jag var glad för att jag visste att om jag kände smärta så hade jag inte förlorat min rörelse. Jag hade inte skadat ryggraden allvarligt.

Moura ses som landets främsta längdåkare och tävlade blanda annat på VM förra året då hon kom på en 24:e plats i lagsprinten tillsammans med Jaqueline Moreno. Hon har även radat upp förstaplatser på rullskidor hemma i Brasilien.  

Vidare skriver olympiska kommittén att Moura ersätts av Eduarda Ribera.

https://twitter.com/Olhar_Olimpico/status/1486765996337766411