Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Almenäs isolerar sig från familjen

Jessica Almenäs.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jessica Almenäs.
Foto: Patrik Österberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon ska vara programledare varje dag under OS.

Och i rädslan för att bli sjuk tar Jessica Almenäs nu till ett drag. 

– Jag kommer att isolera mig från familjen veckan innan OS, så drastiskt får det bli, säger tv-profilen som leder Discoverys stora kvällsmagasin under spelen i Peking. 

Nästa fredag, den 4 februari, invigs OS i Peking. Och det kommer att bli ett olympiskt spel med enorma restrektioner på grund av den höga smittspridningen av covid. 

De hårda reglerna gäller både för aktiva men också alla som jobbar på plats under OS. 

Det i Sverige sändande tv-bolaget Discovery har därför valt att dra ned på antal medarbetare på plats i Peking, något som SportExpressen berättade om tidigare i veckan. 

Sedan tidigare var det dock varit bestämt att man har studion hemma i Stockholm, och därifrån kommer bland annat kvällsprogrammet ”OS-kväll med Almenäs” att sändas. Samma koncept som tv-kanalen hade under OS i Tokyo i somras. 

Och programledaren Jessica Almenäs, som precis under OS i Tokyo kommer ha Patrick Ekwall vid sin sida, är laddad. 

– Det ska bli jättekul, det är ett drömjobb. Det finns inget roligare att jobba med än ett OS, så är det bara. Även om det så klart hade varit ännu roligare att vara på plats, som vi var i Pyeongchang senast, säger Almenäs som dock medger att det finns en sak som skaver inför de många tv-sändningarna. 

– Jag är väldigt orolig över att bli sjuk innan OS. Min sambo hade corona innan jul, och jag var sjuk på samma sätt men testades negativ på snabbtest. Så jag tror kanske att jag har haft det men nu läste jag om någon ny omikronvariant, så jag känner mig inte trygg, säger Almenäs som dock har en plan för att försöka hålla sig frisk. 

”Så drastiskt får det bli”

– Jag tror att jag kommer att isolera mig från familjen veckan innan OS, så drastiskt får det bli. Min plan är att bo på hotell, min sambo är inte speciellt förtjust i den idén och att han ska lösa allt med förskola, aktiviteter och så vidare för barnen. Men man blir helt supernojig inför det här och att hålla sig frisk, säger Almenäs. 

Att det ska bli ett bra OS för svensk del är Jessica Almenäs dock övertygad om. 

– Vi har oerhört många chanser. Jag tror att det blir svenskt medaljrekord. 

TV: Stina Nilsson om OS-uttagningen