Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vidrigt – var bajs överallt i vattnet”

Erica Sullivan.
Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TASS / SERGEI BOBYLEV/TASS/SIPA USA SIPA USA
Foto: HENRI SZWARC / POLARIS POLARIS IMAGES

TOKYO. Pandemin har varit en prövning för de flesta. 

Även så för den amerikanska simmaren Erica Sullivan, 20. 

– Jag har tränat i vatten med ankbajs. En bra dag var det brungrönt, säger Sullivan som trots de udda träningsförhållandena har lyckats ta medalj på OS i Tokyo. 

Den suveräna amerikanskan Katie Ledecky var oslagbar, men Erica Sullivan lyckades ta hem silvret på 1 500 meter frisim på OS i Tokyo. 

Det var 20-åringen från Las Vegas första OS-medalj i karriären, och hon var utom sig av lycka efter målgången. 

Men allt har inte varit lika kul inför OS. 

Coronapandemin har, som för de allra flesta, inneburit att livet inte varit som vanligt. När simhallarna stängde gällde det för Sullivan att hitta andra träningsalternativ.

Hemma i Las Vegas har den talangfulla simmaren tränat i Lake Mead. 

Och det är inte vilken sjö som helst enligt Erica Sullivan som inte spar på orden när hon beskriver sjön hon har laddat i inför OS. 

– Lake Mead är en pöl full av ankbajs. Det är lervatten och det finns bajs överallt. En bra dag är vattnet brungrönt. Helt ärligt så är det vidrigt. Förra året blev vi bitna av små parasiter när vi simmade där. Hela kroppen var full av bett när man kom upp ur vattnet. Det var äckligt, men samtidigt gjorde det mig starkare, säger Sullivan till Today.com.

”Det är coolt”

Erica Sullivan har inte bara gjort sig känd som en duktig och framgångsrik simmare utan också en atlet som gärna bjuder på sig själv och säger vad hon tycker och känner. 

– Tänk att jag får vara pallen här i Japan som en asiatisk amerikansk kvinna och ta ett OS-silver för första gången, det är häftigt. Att jag dessutom gillar kvinnor och identifierar mig som gay, det gör det coolt på riktigt, sa Sullivan på presskonferensen efter OS-silvret.


GUIDE: Allt du behöver veta om simningen i OS 2021 • Tider och program