Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biles: ”Jag kämpar mot alla demoner”

Foto: Gregory Bull / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Richard Ellis/UPI/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Gregory Bull / TT NYHETSBYRÅN

Amerikanskan Simone Biles är OS största stjärna.

Hon missade landningen av hoppet i lagfinalen – och bröt resten av OS-finalen.

– Jag hanterar bara saker inom mig som kommer lösa sig de kommande dagarna, säger Biles enligt BBC.  

Under tisdagseftermiddagen inleddes damernas lågmångkamp på OS. 24-årige Simone Biles är sportens största stjärna, vid OS i Rio de Janeiro 2016 tog hon fyra guld. 

Hon har lyckats bra i hopp, men efter hoppet i tisdagens OS-final i Ariake Arena, Tokyo, tystnade det. Hon missade totalt i landningen och tappade poäng, vilket gjorde att Ryssland fick upp i ledning. 

– Vad händer där då?

– Oj oj oj, det här är inte vad USA ville ha till sitt lag, det här inte i närheten av vad Simone själv vill visa upp, hon är en världsstjärna, säger Veronica Wagner i Discovery Plus. 

När kameran filmade Biles lagkamrater efter det misslyckade hoppet fick tv-tittarna se tre förvånade tjejer. De såg inte ut att tro sina ögon när deras stora stjärna missade. 

Bröt finalen 

Efter det svaga hoppet tog Biles sin väska och lämnade arenan tillsammans med den amerikanske lagläkaren. Hon återvände däremot ganska snabbt – med sitt högra ben lindat. 

Hon syntes krama om sina tre lagkompisar Grace McCallum, Sunisa Lee och Jordan Chiles innan hon drog på sig överdragskläderna. 

Hon fanns emellertid inte med när det var dags för nästa moment, barr. Hoppet fanns då att hon skulle vara tillbaka till nästa gren, men Biles ströks helt ur startlistan. 

USA fick fortsätta gymnastikens lagtävling utan spelens stora stjärna. Enligt det amerikanska tv-bolaget CBC rör det sig om en skada på Biles, som gjorde att hon avbröt tävlingen. 

Biles: ”Kommer lösa sig de kommande dagarna”

Senare kom ett officiellt uttalande på Twitter från det amerikanska gymnastikförbundet. 

Simone Biles har dragit sig ur finalen av lagtävlingen på grund av medicinska skäl. Hon kommer att kollas dagligen för att kunna fastställa ett godkännande för framtida tävlingar”, skriver de. 

Simon Biles pratade med BBC efteråt och förklarade att hon hoppas att vara tillbaka på torsdag. 

– Pressen var där så det var svårt, men jag är väldigt stolt över laget. Jag hanterar bara saker inom mig som kommer lösa sig de kommande dagarna, säger Biles. 

I intervjuerna efter matchen antydde inte Simone Biles att hon på något sätt var fysiskt påverkad. 

Enligt CNN sa Biles att hon ”kämpar mot alla demoner”. 

– Jag måste fokusera på min mentala hälsa och inte sätta min hälsa och mitt välmående i fara. Vi måste alla skydda vår kropp och vårt sinne. När jag går på mattan är jag bara i mitt huvud, säger Biles. 

Det amerikanska gymnastikförbundet avslutade sitt inlägg på Twitter med att skicka en hälsing till Biles. 

Vi tänker på dig”, skriver de. 

Det ryska laget vann till slut finalen, USA tog silver och Storbritannien knep bronset. 

https://twitter.com/USAGym/status/1419992728352526339

GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet

GUIDE: Allt du behöver veta om friidrotten i OS 2021 • Tider och program