Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tv-förvirring under Sjöströms försök

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström vann sitt försöksheat 100 meter fritt.

Ett lopp som inte gick att följa med simkommentatorer.

I stället fick dressyrkommentatorn Henrik Johnsson referera Sjöströms framgång.

Under onsdagen avgörs den individuella dressyrfinalen i OS.

Samtidigt vann Sarah Sjöström sitt försöksheat på 100 meter fritt.

Hela simningen gick att följa på Discovery Plus utan kommentator eller med engelsk kommentator och i Kanal 5 visades dressyrfinalen.

När det var dags för Sveriges stora medajlfavorit att hoppa i vattnet gick Kanal 5 över från dressyrfinalen till Sjöströms lopp i en delad skärm, och alltså visades båda tävlingarna. Och Henrik Johnsson, som kommenterar dressyrfinalen, fick referera Sarah Sjöströms heat.

– Så va? Ser ut som hon tar det här heatet. Tack för visat intresse, det är jag som är Sarah Sjöström. Bom! säger Johnsson när Sjöström gick i mål.

Förvirring bland tittare

På sociala medier rådde mindre förvirring bland tittare som inte hittade sändningen och saknade svenska simkommentatorer.

Senare var det dags för Michelle Coleman att simma 100 frisim. Även hon gick vidare till morgondagens semifinal. Colemans heat gick att följa i Discovery Plus, men sändes inte i någon tv-kanal.

Då dressyren och Sjöströms försöksheat överlappade så valde vi att göra en split screen av båda sändningarna, och Henrik Johnsson fick kommentera även simningen. Colemans försök gick samtidigt som Therese Nilshagen och vi ville inte bryta den pågående tävlingen med svenskt deltagande. Tittarna kommer att se Colemans lopp i efterhand”, skriver Sanna Gollne, PR-chef i Discovery, i ett sms till Expressen.