Trumps nya hån efter bronset: ”Galningar”

Foto: LM OTERO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

USA:s fotbollslandslag, och i synnerhet Megan Rapinoe, har en lång historia av kontroverser med USA:s förre president Donald Trump.

Efter OS-bronset går Trump till ny attack.

Han tystades genom VM-guldet 2019, men efter att det ”bara” blev brons i OS i Tokyo gick Trump ut med följande meddelande:

”Om vårt fotbollslandslag, som styrs av ett gäng vänsterradikala galningar, inte var så 'woke' hade de tagit guld i stället för brons.”

Och som en känga till Rapinoe skrev han:

”Kvinnan med lila håret spelade uselt och tänkte för mycket på radikal vänsterpolitik och gjorde inte sitt jobb!”

Rapinoe har gjort sig känd för att utanför fotbollsplanen engagera sig i frågor som mänskliga rättigheter och jämställdhet. Inför VM i Frankrike var stjärnan tydlig med att hon inte hade några planer på att åka till Vita huset om det blev guld, något som gjorde Donald Trump rasande.

Skyllde förlusten mot Sverige på ”wokeism”

Efter USA:s inledande förlust i OS, 0-3 mot Sverige, var den tidigare presidenten också ute och svingade mot landslaget. Den svenska överkörningen hade ingenting att göra med vad som hände på planen, menade Trump.

– ”Wokeism” gör att du förlorar, förstör dina sinnen och dig som person. Du blir skev. Du blir tokig. Det amerikanska damlandslaget i fotboll är ett väldigt bra exempel på vad som händer. Tidigare den här veckan förlorade de oväntat mot Sverige med 0-3, och amerikaner var glada över det, säger han i ett tal.

”Wokeism” kommer från den politiska termen ”woke” som beskriver en hög medvetenhet om sociala orättvisor och diskriminering.

Tv-tips: Duplantis Instagram-succé