Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hon kände allvaret, med mig hela vägen”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Debutanten Therese Viklunds förhållningssätt till OS?

– Jag försöker se det som vilken bana som helst och att det bara är att gå in och göra testen som vi brukar göra, säger fälttävlansryttaren.

En taktik som fungerar, tydligen.

På sitt enögda sto Viscera skrittade hon in i manegen på ridsportstadion i Baji Koen-parken.

Några minuter senare kunde hon se tillbaka på en lyckad första bekantskap med de olympiska spelen. Ekipaget fick 28,10 straffpoäng, något som räckte till sjätte plats av de 21 ekipage som deltog i förmiddagsprogrammet, japansk tid.

– Det kändes jätteroligt. Jag tycker att hon gjorde ett väldigt bra test. Hon kan ibland skämta till det lite både här och där, men jag tror att hon kände allvaret i dag så hon var med mig hela vägen.

”Klart man vill ha mer poäng”

– Hon kan pipa till i galoppfattningar och bockar gärna i bytena. Men hon kände nog att det inte var läge att spexa till det i dag, säger Viklund och fortsätter:

– Det är klart att man alltid vill ha mer poäng. Men jag tycker att hon absolut gjorde vad hon kunde göra i dag och vad jag kunde göra, så jag är nöjd med vad vi presterat.

Efter den första gruppen ryttare leder britten Oliver Townend på 23,60.

Nästa svenska ekipage i farten är Louise Romeike på Cato. De ingår i den andra gruppen, med starttid 11.46, svensk tid.

Dressyrmomentet avslutas natten till söndag. Som siste svenske ryttare rider Ludwig Svennerstål på Balham Mist. Ekipaget startar klockan 03.14.

Fälttävlan fortsätter med terrängprovet natten till söndag och avslutas med hoppningen på måndag.