Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tråkigt för de drabbade – vi håller oss till rummen”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DAISUKE ASAUCHI / BILDBYRÅN

TOKYO. OS har fått sina första positiva coronafall. 

Trots att smittan nu finns inne i OS-byn är de svenska landslagsspelarna inte oroliga.

– Jag känner mig väldigt trygg och stressar inte över det, men det är tråkigt för dem som fått det, säger Fridolina Rolfö. 

De olympiska spelen har inte ens invigts men redan nu har det konstaterats flera positiva coronafall. 

Ännu mer oroväckande är att två av de bekräftade fallen är ifrån idrottare i OS-byn. Det skriver sajten Inside the games och har fått uppgifterna bekräftade av IOK, internationella olympiska kommittéen.  

På en presskonferens under lördagen sa Thomas Bach att de personer som konstaterats smittade är satta i karantän och utför ingen risk för någon. 

Det svenska damlandslaget i fotboll, som spelar sin premiärmatch mot USA den 21 juli, är nu inkvarterade i OS-byn och tar saken med ro. 

– Jag känner mig rätt trygg i de restriktioner som finns och i hur vi hanterar läget. Dels med plexiglas mellan oss vid varje måltid, vi har plasthandskar när vi tar mat och sen är vi mest i våra våningar, säger Nathalie Björn som gör sitt första OS. 

”Trist för de drabbade”

Och hon får medhåll av Fridolina Rolfö. 

– Det är tråkigt att höra att det kommit in smitta hit. Men jag känner mig väldigt trygg och stressar inte över det, men tråkigt för dem som fått det. 

De flesta i den svenska OS-truppen är vaccinerade och har blivit mer eller mindre vana med alla restriktioner. 

– Givetvis tråkigt för de som är drabbade, men vi testas varje dag och håller oss till rummen vi blivit tilldelade. I övrigt känns det tryggt och jag är inte orolig över vår situation. Man börjar dessutom bli rätt van efter 1,5 år med massa restriktioner, säger Amanda Ilestedt. 

LÄS MER: Alshammar: ”Jag frågade pappa om jag var sinnessjuk” 

GUIDE: OS dag för dag – här är hela programmet