Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhoppen tappade – efter drömstarten

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

De är regerande världsmästare och svenska guldhopp i OS.

Det började bra för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström. Men efter andra seglingen tappade 470-duon, som nu ligger på åttonde plats.

Svenskduon ledde efter den första delseglingen i 470-klassen som avgörs utanför den lilla ön Enoshima några mil sydväst om Tokyo. De tog genast täten i kamp med Australien och drog sedan ifrån.

Under andra delseglingen dominerade istället Spanien, Brasilien och Nya Zeeland och svenskarna slutade först på 15:e plats och ligger nu totalt på plats 8 i regattan. Leder gör just nu Australien.

Totalt görs tio delseglingar i grundomgången innan finalen avgörs den 4 augusti.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har haft ett framgångsrikt år hittills – senast ett VM-guld i mars följt av EM-bronset i portugisiska Vilamoura i maj.

Utöver VM-guldet har duon tidigare tagit silver år 2017 och brons år 2019 i tvåmansjolleklassen. Vid OS i Rio 2016 hamnade de på sjätte plats.

I och med att 470 och nacra 17 gjorde entré i OS under onsdagen är nu samtliga svenska besättningar inne i tävling.