Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Floppen: ”Det har inte hänt på 10 år”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

TOKYO. Stefan Nilsson hade siktet inställt på OS-guld.

Men det tog stopp redan i kvalet efter sex bom på 125 skott.

Ett uttåg som tv-tittarna hemma i Sverige missade. 

– Det är klart det är ett misslyckande. Jag kom hit för att vinna en medalj, säger Nilsson efter sin 23:e plats.

För världseliten i skeet finns det inte mycket utrymme för misstag. Fråga bara svenskhoppet Stefan Nilsson.

Han träffade 72 av 75 skott under söndagens tre inledande skjutningar men låg ändå på 18:e plats. Inför måndagens sista två rundor var svensken i princip tvungen att sätta alla skott för att ha chans på en av de sex finalplatserna.

Så blev det inte. Nilsson missade ett skott i nästsista rundan och två i den sista. 119 träff på 125 skott var för lite för att få final.

– Det är inga positiva känslor nu, säger en tydligt besviken Stefan Nilsson.

Gjorde kostsamma missar: ”Blir vansinnig”

Nilsson blev sexa i Rio-OS för fem år sedan och hade drömmar om guld i Tokyo. Nu får skåningen i stället se finalen från sidan.

– Jag missar samma duva tre serier i rad. Det har inte hänt på 10 år, säger svensken och fortsätter:

– Jag hade behövt skjuta fullt och när jag då släpper samma duva för tredje serien i rad - då blir man ju vansinnig.

Stefan Nilsson skakar på huvudet.

– Jag hade höga förhoppningar, speciellt efter träningarna i veckan där det gått väldigt bra. Jag har haft extremt bra form skyttemässigt - därför känner man ju sig lite less nu. 

Slutade på 23:e plats: ”Jävligt surt”

Han visste att utgångsläget var svårt inför måndagens sista kvalskjutningar. Med facit i hand hade inte ens fullt skytte räckt i dag. Stefan Nilsson var tre bom från finalplats och slutade på plats 23 av 30.

– Efter andra bommen i dag gick luften ur mig. Då kände man att fan, nu är det kört. Det är surt. Jävligt surt, säger Nilsson.

Trots besvikelsen försöker svensken blicka framåt till nästa olympiska spel, i Paris om tre år.

– Det är väl det enda som är positivt just nu. Och jag känner väl att jag har mer att ge, jag är inte så jäkla gammal. Men först måste jag ta en diskussion med familjen - men det känns inte omöjligt, säger 30-åringen.

Discovery sände inte kvalet i skeet

De svenskar som gick upp mitt i natten för att följa Stefan Nilssons kval blev också besvikna. Discovery sänder tusentals timmar under OS, men skeetkvalet gick inte att se.

”Kvalet för skeet produceras inte för någon kanal i världen. Det är bara finalen som sänds”, skriver tv-jätten på Twitter.