Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens tunga debut – utklassad av stjärnan

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

TOKYO. 40 minuter.

Världsfyran i badminton Tien-Chen Chou behövde inte längre tid för att städa av svenskhoppet Felix Burestedt.

26-årige Felix Burestedt från Ängelholm är Sveriges ende representant i badmintonturneringen i OS. Han fick en extremt svår uppgift direkt: Tien-Chen Chou från Taipei, rankad fyra i världen.

Burestedt är 57:a på världsrankingen och hade inte mycket att sätta emot Chou. Matchen var över på 40 minuter och förlustsiffrorna skrevs till 12-21, 11-21.

– Det är klart jag tänker på min egen prestation och vad jag kunde gjort bättre, säger Felix Burestedt till Helsingborgs Dagblad och konstaterar:

– Men jag får nog bara vara ärlig och säga att Chao är bättre. Han är seedad tvåa på OS och är en av de bästa spelarna i världen. Det visade han för mig också.

En gruppspelsmatch återstår för Felix Burestedt, mot kanadensaren Brian Yang på tisdag 12.20 svensk tid. Eftersom endast gruppvinnaren går vidare till slutspel ser svenskens chanser till avancemang minimala ut.